po 21. put

Na Blidinju susreti Zajednice Radioamatera Herceg Bosne

Sci-Tech / Flash | 04. 08. 2015. u 10:20 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Parku prirode Blidinje 8. i 9. kolovoza po 21. put se održavaju susreti Zajednice Radioamatera Herceg Bosne.

Kako je ispred organizacijskog odbora rekao Miroslav Nikše, skupu će nazočiti brojni radioamateri koji su se tijekom dvadesetak godina i više bavili radioamaterizmom.

''Susreti su prilika na koje se rado ide, to jest prilika da se vide brojni prijatelji, posebno oni koji se već dugo godina nisu vidjeli. Radioamateri su posebnu ulogu odigrali tijekom Domovinskog rata, kada su često znali upadati u neprijateljske komunikacijske linije, te na taj način spašavati brojne živote i materijalna dobra. Poseban značaj radioamatera je u humanitarnim aktivnostima i pokidanim linijama zato se i jesu prva veza za spašavanje SOS'', rekao je Nikše koji je inače predsjednik Zajednice Radioamatera Herceg Bosne.

Susreti se održavaju u motelu Hajdučke Vrleti u subotu 08. kolovoza 2015. godine, od 19.00 sati. Programom susreta predviđena je sveta misa za sve preminule radioamatere u župnoj crkvi Svetog Ilije u Masnoj Luci (nedjelja 10.00 sati).

''Susreti su događaj na koji radioamateri rado dolaze prema najavama tako će biti i ove godine'', rekao je na kraju Nikše.

Kopirati
Drag cursor here to close