Vijesti iz svih kutova

N1 krenuo s emitiranjem programa

Sci-Tech / Flash | 30. 10. 2014. u 10:16 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

N1 prva regionalna dvadesetčetvorosatna news platforma i ekskluzivni CNN partner za regiju počinje sa emitiranjem programa 30. listopada.

Pokretanjem N1 TV kanala, istovremeno će biti pokrenuti i n1info.com news portal, kao i aplikacije za IOS, Android i Windows.

N1 news platforma ima tri regionalna centra – u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu, od kojih svaki ima svoju uređivačku politiku, novinare, TV studio, web i mobilnu platformu. Sva tri studija proizvodit će tri odvojena sadržaja koji će se spajati u jedan regionalni program kada su u pitanju informacije koje budu zanimale publiku u sve tri zemlje.

Kao ekskluzivni partner CNN-a za regiju, N1 će biti u mogućnosti da emitira CNN program koji smatra relevantnim za gledatelje u regiji. Istovremeno ova suradnja omogućava CNN-u pristup izvještajima N1 reportera i N1 sadržajima iz cijelog regije.

Uzbuđenje 

U svom timu, N1 je okupio  medijske profesionalce sa višegodišnjem iskustvom u domaćim i internacionalnim medijskim korporacijama. Među njima su Brent Sadler, nekadašnji novinar CNN-a, sada  direktor uredničkog kolegija N1 i Zoran Stevanović, direktor programa za regiju, sa dugogodišnjim iskustvom na CNN-u.

Direktori programa su: za Sarajevo  Amir Zukić, za Hrvatsku  Dubravko Melić, za Srbiju Jugoslav Ćosić. Regionalni direktori su urednici i voditelji političkog  talk-show programa.

''Sve je apsolutno spremno za početak emitiranja programa N1 koji će u 14 sati početi s Vijestima'', istaknula je za Agenciju Fena izvršna producentica ove TV kuće Suzana Stambol.

Stambol ocjenjuje da je cijeli tim ove TV kuće, kao prve regionalne dvadesetčetvorosatne news platforme, iznimno uzbuđen skorim početkom emitiranja programa kada će publici predstaviti višemjesečne pripreme i rad koji je prethodio početku emitiranja.

''Radili smo svih ovih mjeseci kao da emitiramo program. Uzbuđenje je tim veće što ćemo večeras to pokazati pred svima, odnosno danas od 14 sati'', kazala je.

Govoreći o vijestima, pojasnila je da je riječ o emisiji koja će na programu biti svaki dan i regionalnog je karaktera, te će nuditi vijesti iz cijele regije. N1 news platforma ima tri regionalna centra - u Sarajevu, Beogradu i Zagrebu.

Stambol također podsjeća da će u 19 sati biti emitiran Dnevnik, gdje Beograd, Sarajevo i Zagreb odvojeno rade lokalne dnevnike, dok će zajedno objavljivati priče i informacije od regionalnog značaja.

''Naprimjer, danas je vijest dana početak pregovora nakon općih izbora u BiH te pretpostavljamo da će tu temu preuzeti i Zagreb i Beograd. U interaktivnom regionalnom političkom talk showu Pressing večeras imamo ekskluzivne goste – tri nova člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića, Dragana Čovića i Mladena Ivanića u 20 sati, dok će dio intervjua s predsjednikom Hrvatske Ivom Josipovićem biti emitiran u 22 sata'', navela je ona.

Gdje će moći gledati N1

U BiH i Sloveniji N1 kanal gledatelji će pratiti preko operatera Telemach i platforme Total TV, u Hrvatskoj preko operatera MAXtv i VIP Net i platforme Total TV, u Crnoj Gori i Makedoniji preko platforme

Total TV, a u ostalom dijelu Europe i svijeta preko Nettv.plus i platforme Total TV. Kanal N1 će u Srbiji moći da se gleda preko operatera: SBB, KDS i JET, preko platformi D3 i D3i, Total TV-a i Beogrid network. 

Kanal N1 će u BiH biti dostupan preko operatera Telemach i to u osnovnoj analognoj i digitalnoj ponudi.

Podsjećamo da će N1 biti dostupan i putem drugih vidova suvremene komunikacije – N1 news portala na adresi www.n1info.com, IOS, Android i Windows aplikacije.

Kopirati
Drag cursor here to close