''Dijalog za budućnost''

Mostarski studenti žele dio kolača od 700.000 dolara

Sci-Tech / Flash | 26. 11. 2014. u 13:29 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski studenti, formalne i neformalne grupe i pojedinci imaju priliku prijaviti u program malih grantova. Prezentacija granova kao i projekta ''Dijalog za budućnost'' održana je u Gradskoj vijećnici u Mostaru.

''Fond programa malih grantova u iznosu od 700.000 američkih dolara i u principu sadrži komponente mladi, obrazovanje i kultura. Otvoren je za formalne, neformalne i pojedince po prvi put'', rekao je koordinator projekta Namik Hadžalić.

Ured rezidentnog koordinatora UN-a je na inicijativu Predsjedništva Bosne i Hercegovine, zajedno sa agencijama UNDP, UNESCO i UNICEF u srpnju 2014. godine počeo sa implementacijom projekta 'Dijalog za budućnost' koji ima za cilj stvoriti prostor za dijalog koji će omogućiti proces izgradnje mira u cijeloj zemlji, promovirati suživot i međukulturalno razumijevanje. Projekt će trajati 18 mjeseci, a 2 milijuna američkih dolara za implementaciju projekta je osigurao UN Fond za izgradnju mira.

"S obzirom da projekt želi na što bolji način uključiti mlade u svoje aktivnosti, promociju projekta organiziramo u suradnji sa Studentskim zborom Sveučilišta u Mostaru, a uz podršku rektorata. Promocije projekta su dio šire kampanje koja obuhvaća osam javnih univerziteta u BiH.

Na male grantove planiraju aplicirati studenti Univerziteta Džemal Bijedić i Sveučilišta u Mostaru.

''Generalno mislim da je ovo izvrsna prilika i za nevladine organizacija i fizičke osobe. Mi ćemo definitivno aplicirati na ovaj projekt'', rekao je Haris Šabanović predsjednik Unije studenata Univerziteta Džemal Bijedić.

''Ima jako puno ideja, ima jako puno projekata i kreativnosti, međutim svjesni smo da su financije problem. Ovaj projekt je ponudio jednu financijsku i svaki drugi oblik podrške'', rekao je bivši predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Mostaru Vedran Biokšić.

Natječaj traje do 31. prosinca 2014. godine.

Kopirati
Drag cursor here to close