Radi u Silicijskoj dolini

Mostarka Natalia Burina ostvarila američki san

Sci-Tech / Flash | 23. 09. 2014. u 07:03 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natalia Burina iz Mostara radi u Silicijskoj dolini. Ona je tijekom rata otišla u SAD gdje je živjela, studirala, a na kraju postala poduzetnica.

Burina obitelj otišla je u SAD u ranim 90-tim, gdje su doživjeli kulturni šok. Njezina obitelj je bila prilično dobro situirana u Jugoslaviji - njezin otac je bio anesteziolog, a majka inženjering menadžer - ali su zbog rata završili u malom stanu u nimalo lijepom dijelu Seattlea.

Iako joj je trebalo vremena, Natalia se ubrzo počela osjećati ugodnije s novim jezikom i novim životom.

Burina na kraju upisala fakultet na Sveučilištu u Washingtonu, smjer primijenjena matematika i računalna znanost.

"S useljeničkim roditeljima morate biti ili inženjer ili liječnik", rekla je Burina.

Na početku, Burina je izabrala zanimanje kako bi zadovoljila roditelje. Radila je u Microsoftu, zatim eBay-u, a zatim u Samsungu. Sada radi u Silicijskoj dolini, gdje kombinira sve svoje strasti.

"Da me moji roditelji nisu usmjeravali vjerojatno bih diplomirala jezike, jer ih volim, volim književnost, ali osjećam se kao da sam došla do točke u životu gdje mogu kombinirati sve što mi se sviđa u tvrtki koju gradim sada", kazala je Natalia za Business Insider.

Zajedno s bivšim učenikom sa Sveučilišta u Washingtonu, Burina je stvorila Parable aplikaciju za vođene inteligentnih razgovora, razmjenu životnih lekcija i slično.

"Nikada nisam odrastala misleći da ću postati poduzetnik. Nije mi palo na pamet da bi to moglo biti moguće, ali dolaskom u Silicijsku dolinu vidjela sam da jednostavno ne mogu pobjeći od toga'', rekla je Natalia.

Natalia je rekla kako će u budućnosti sigurno raditi nešto s tehnologijom. Kaže kako ne voli previše planirati nego jednostavno iskorištava trenutne mogućnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close