Warning, warning

Mostarcima izdano upozorenje zbog opasnih vrućina

Vijesti / Politika | 02. 07. 2015. u 06:13 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Žuti meteoalarm na području mostarske regije upaljen je za četvrtak i petak. Ovaj alarm upaljen je zbog velikih vrućina koje se očekuju na ovom području.

''Vrijeme je potencijalno opasno. Vremenske prilike koje se prognoziraju nisu neuobičajene, ali budite na oprezu ako namjeravate prakticirati aktivnosti koje su izložene meteorološkim rizicima. Ostanite informirani o očekivanim meteorološkim uvjetima i izbjegnite moguće rizike'', stoji u upozorenju meteoalarma.

Prema prognozama na području Hercegovine najavljena je temperatura i do 34 stupnja Celzijusa.

Za četvrtak je upaljen meteoalam i u trebinjskoj regiji, dok je u petak izdano upozorenje stanovnicima banjalučke, prijedorske i trebinjske regije.

U petak, 3. srpnja 2015. u Bosni i Hercegovini se očekuju slabi lokalni pljuskovi prije podne i sredinom dana u istočnim i središnjim područjima Bosne i u Hercegovini. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 10 i 16 °C, na jugu Hercegovine od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 26 i 31 °C, na jugu Hercegovine od 30 do 34 °C.

U subotu, 4. srpnja 2015. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 16 °C, na jugu od 18 do 23 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 27 i 32 °C, na jugu Hercegovine od 32 do 36 °C.

U nedjelju, 5. srpnja 2015. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme, poslije podne uz umjerenu naoblaku. Vjetar slab do umjerene jačne sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 17 °C, na jugu od 19 do 24 °C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 28 i 34 °C, na jugu Hercegovine do 36 °C.

U ponedjeljak, 6. srpnja 2015. u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 12 i 18 °C, na jugu Hercegovine od 20 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 29 i 35 °C, stoji na stranici FHMZ-a.

Kopirati
Drag cursor here to close