Pravni fakultet

Mostar: Otvorena suvremeno opremljena sudnica

Sci-Tech / Flash | 23. 05. 2016. u 10:23 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Mostaru u ponedjeljak je otvorena suvremeno opremljena sudnica u kojoj će studenti stjecati praktične vještine potrebne za djelovanje, kako u Bosni i Hercegovini tako i europskom pravnom sustavu.

''Danas je praznik na Pravnom fakultetu jer smo u istraživanjima koja smo vršili ustanovili da studenti imaju puno teorijskih znanja, te da im nedostaju praktična saznanja. Stoga smo ušli u akciju da otvorimo moderno opremljenu sudnicu uz potporu Vlade RH koja je realizirala projekt'', rekla je dekanica Pravnog fakulteta Vesna Kazazić.

Kazazić je rekla kako je otvaranje sudnice realizirano uz pomoć Sveučilišta u Mostaru, te Vlade RH koja je izdvojila 380 tisuća kuna.

A da sudnica ne bi ostala mrtvo slovo na papiru, pobrinuti će se Sporazum kojeg je dekanica u ime fakulteta potpisala s Općinskom sudom Mostar.

Cilj sporazuma je da suci i stručni suradnici suda omoguće studentima bolje upoznavanje sa sudskom praksom, vođenjem sudskog postupka, te analizom slučajeva, ali i simulacijom suđenja.

''Potpisivanjem ovog sporazuma će se proširiti dosadašnja suradnja i to bi moralo biti od koristi studentima. Kad sam bio student nedostajalo mi je praktične obuke, knjiga je jedno, a kad uđete u sudnicu kad vidite što se sve događa, onda osjetite što u knjizi i zakonskom oku piše'', rekao je Marin Zadrić predsjednik Općinskog suda u Mostaru.

Otvaranje sudnice upriličeno je u sklopu manifestacije ''Dani prava 2016.'', koju organizira Studentski zbor Pravnog fakulteta Sveučilišta u Mostaru.

Studentima je nakon svečanog otvaranja ''Dana prava'' predavanje održao ministar pravde BiH Josip Grubeša.

On je studentima govorio o najaktualnijim temama koje se tiču reforme bh. pravosuđa, te o neriješenim problemima u pravosuđu.

Kopirati
Drag cursor here to close