LCS

Mladi Hrvat osvojio europski turnir League of Legends

Sci-Tech / Flash | 29. 08. 2016. u 13:58 D.K

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U nedjelju je završio europski LCS, natjecanje u League of Legendsu, jednoj od najpopularnijih igara današnjice. Završio je i američki LCS, no nama je zbog jednog detalja zanimljiviji europski. Naime, u pobjedničkoj ekipi G2 Esports nastupa i mladi hrvatski majstor - Luka "Perkz" Perković, piše Index.hr

Luka sljedeći mjesec puni 18. rođendan, a naslov u LCS-u zasigurno mu je najbolji preuranjeni poklon. 'Perkz', kako mu glasi nickname igra na jednoj od ključnih pozicija, na midu. Iako će poznavatelji igre ustvrditi kako je svaka pozicija bitna, mid je jedna od onih na kojoj se čini razlika.

Perković je počeo igrati iz zabave, a kako je bio dobar, došao je pod "oko" skauta profesionalnih ekipa pa se odlučio i sam okušati. Danas je jedan od najboljih igrača u regiji, a u žestokoj konkurenciji taj uspjeh je u najmanju ruku fantastičan.

Fond nagrada po ekipi za osvajanje LCS-a iznosi 50 tisuća dolara odnosno oko 335 tisuća kuna, no valja napomenuti kako su svi LCS igrači pod ugovorima i otprilike zarađuju 85 tisuća kuna po sezoni koja traje tri mjeseca. Naravno, sve troškove pokrivaju sponzori, a zarađuje se dodatno i od streamanja na twitch tv-u, kao i od reklama.

Perković je završio i glazbenu školu, a napomenuo je kako mu je sviranje gitare pomoglo u borbi s tremom na velikoj pozornici.

Kopirati
Drag cursor here to close