Izdavačka djelatnost

Ministarstvo obrazovanja i znanosti FBiH uručilo znanstvenu literaturu knjižnicama

Sci-Tech / Flash | 21. 02. 2017. u 12:21 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti danas je Nacionalnoj i univerzitetskoj biblioteci (NUB) BiH dodijelilo 858 primjeraka aktualnih znanstvenih i referentnih izdanja sa 65 različitih naslova.

''Izdanja potječu od našeg otkupa autora, od izdavača i riječ je isključivo o znanstvenoj literaturi, o univerzitetskim udžbenicima'', rekao je pomoćnik federalne ministrice obrazovanja i znanosti Jasmin Branković.

Na uručenom kompletu enciklopedijske, znanstvene i visokoškolske literature svim sveučilištima javnih sveučilišta u FBiH zahvalio je direktor NUB-a BiH Ismet Ovčina, kojem je uručen i novi godišnji Ugovor o nastavku funkcioniranja sustava ''Registar naučnih institucija, naučnog kadra, naučnih projekata i infrastrukturnih ulaganja u Federaciji BiH''.

Na osnovu toga, NUB će operativno upravljati elektronskom bazom podataka, dok će resorno ministarstvo financirati funkcioniranje Registra (održavanje postojećeg hardwarea i softwarea) u ukupnom godišnjem iznosu od 21.000 KM.

Ovom prilikom u prostorijama NUB-a BiH predstavljena je knjiga „Rodni identiteti u književnosti romskih autorica na prostorima bivše Jugoslavije“ književnice Hedine Tahirović-Sijerčić, koja je objavljena u izdanju Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Čitajući ovo djelo, kako je rečeno, javnost se može upoznati o nepoznatoj ženskoj književnost Romkinja i njihovim pismom.

U okviru izdavačke djelatnosti Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti predviđeno je izdavanje po tri znanstvena i referentna djela na godišnjem nivou. Za te namjene u proteklom razdoblju izdvojeno je gotovo 100.000 KM, te objavljeno devet knjiga i monografija različitih autora, značajna za opće znanstvene tijekove.

Kopirati
Drag cursor here to close