Automobili i tehnologija

Mercedes-Benz, Hyundai i Volvo predstavili Apple CarPlay sustav koji će ugrađivati u svoja vozila

Sci-Tech / Flash | 17. 04. 2014. u 15:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Apple je na sustavu za integraciju vlastitog operativnog sustava u automobile radio godinama, CarPlay je konačno stigao, a evo i što nudi svima koji ga žele i mogu imati...

Na New York International Auto Show sajmu Apple je odlučio prezentirati svoj CarPlay sustav koji će integrirati i nuditi u suradnju s brojnim partnerima iz automobilske industrije.

Za sada su posjetiteljima sajma ponuđene samo demo verzije koje će u svoje automobile ugrađivati Volvo, Mercedes-Benz i Hyundai, iako se vrlo brzo očekuje i sinergija, odnosno produkcija s ostalim poznatim auto brandovima.

Kao što se već obznanilo, CarPlay je zapravo „light“ verzija Appleovog iOS-a koja je dizajnirana s jasnom namjenom – za korištenje u automobilima.

Uz iPhone, svi vozaži će pomoću CarPlay sustava dobiti brz, lagan i jednostavan pristup navigaciji, glazbi, telefonskim pozivima, SMS porukama, a da pritom ne moraju koristiti Appleov pametni telefon.

Uz integralne aplikacije tvrtke iz Cupertina biti će omogućeno korištenje i drugih aplikacija verificiranih od strane Applea, pa je tako već sada moguće koristiti glazbeni servis Spotify.

Svojevrsni temelj CarPlay sustava je famozna glasovna aplikacija Siri, iako se, naravno, može koristiti i geste na zaslonu.

Kopirati
Drag cursor here to close