Mladi znanstvenici

Konferencija u Mostaru: Želimo da mladi daju osvježenje 'učmaloj' akademskoj zajednici

Sci-Tech / Flash | 15. 04. 2016. u 08:02 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru danas se održava treća godišnja konferencija pod nazivom 'Mladi znanstvenici: Znanost kao kultura neslaganja' .

Dražen Barbarić, u ime organizatora Konferencije, kaže kako je ideja vodilja bila kao i prve godine, a to je da se mladim ljudima koji se bavi istraživačkim radom i znanošću te nastavnom djelatnošću na visokoškolskim institucijama otvori prostor za njihovu afirmaciju.

''Akademska zajednica je vrlo "začahurena" vrsta institucije u kojoj se kao i u svakoj hijerarhiji mladi ljudi teško probijaju. Mi smo ovdje da im to olakšamo, odnosno da populariziraju ono čime se bave'', objasnio je Barbarić.

Dodao je kako im je želja i da se mladi ljudi, koji dolaze s različitih institucija iz različitih država, međusobno upoznaju, razgovaraju i kroz raspravu i svoje referate prikažu različite pristupe i na neki način daju osvježenje toj 'učmaloj' akademskoj zajednici.

Barbarić ocjenjuje kako je to 'mali kotačić' koji Filozofski fakultet pozicionira kao apsolutnog lidera, ne samo na Sveučilištu u Mostaru, nego i šire, i to po pitanju broja konferencija i znanstvene produkcije.

Na ovogodišnja konferenciji koja ima pet panela: Jezik i književnost, Povijest i tradicija, Mladi i obrazovanje, Politika i društvo i Mediji i komunikacija, najavljeno je 28 izlagača, a među njima i iz Instituta za lingvistiku iz Beča.

Kopirati
Drag cursor here to close