Ne zaklanja pogled

Kinezi prave kišobrane od zraka

Sci-Tech / Flash | 20. 10. 2014. u 11:45 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Novi kišobrani neće više imati platno za zaštitu od padavina, već će tu ulogu igrati providni zračni štit - najavljuju Kinezi.

Stručnjaci aeronautike iz Nankinga i Pekinga kreirali su kišobran koji koristi zrak kao zaštitu od padavina.

Vrh kišobrana emitira zračni štit koji ne samo da štiti od kiše, već omogućava nesmetani pregled okoline, navodi Srna. Odnosno, zaštićeni ste od kiše, a imate osjećaj kao da ne nosite kišobran.

Tim kineskih stručnjaka prikupio je 25.000 dolara preko on-line platforme Kickstarter i realizirao tri prototipa novog zračnog kišobrana.

U ponudi su ali model, dug 30 centimetara i težak 500 grama s autonomnom baterijom u trajanju od 15 minuta. Zatim "“klasičan model", dug 50 centimetara i težak 800 grama sa 30-minutnom baterijom. I veliki model s rasklopivom ručkom do 80 centimetara dužine.

Kako prenosi The Huffington Post, sva tri modela uspješno su testirana, ali inženjeri ih namjeravaju dodatno poboljšaju prije nego što plasiraju na tržište.

Svi oni koji žele promatrati nebo po kiši, a da pri tom da ostanu na suhom, moći će već od već prosinca kupiti zračni kišobran po cijeni od 80 do 100 eura, uz jamstvo od 18 mjeseci.

Kopirati
Drag cursor here to close