YIHR BH

I mladi iz Mostara sudjeluju u ljetnoj školi civilnih sloboda i aktivizma

Sci-Tech / Flash | 04. 07. 2015. u 06:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U ponedjeljak 29. lipnja 2015. je počela peta ljetna škola civilnih sloboda i aktivizma koju organizira Inicijativa mladih za ljudska prava u Bosni i Hercegovini (YIHR BH).

Već petu godinu YIHR BH kontinuirano radi na građanskom obrazovanju mladih, razvijajući njihovu sposobnost za kritičko mišljenje o svom okruženju, potičući ih da se aktivno angažiraju u promjenama u društvu.

Ljetna škola je okupila 25 mladih iz Bihaća, Mostara, Vlasenice, Posušja, Zenice, Sarajeva, Pala. Sudionici će od 29. lipnja do 10. srpnja imati priliku da se upoznaju sa oblastima tranzicijske pravde, ljudskih prava, identiteta, stereotipa, predrasuda, aktivizma te sa dekonstrukcijom jezika mržnje, kao i lokalnom upravom i ustavnim uređenjem u BiH.

Kroz neformalno obrazovanje, na ovim predavanjima relevantnih predavača/ica iz raznih oblasti, polaznici/e će prolaziti i kroz brojne simulacije, radionice i iskustveno učenje.

Škola ima za cilj zbližiti sudionike/ce i upoznati i povezati s profesionalnom zajednicom predavača i partnerskih nevladinih organizacija koje rade na ohrabrivanju pozitivnih promjena u Bosni i Hercegovini.

Organizirajući ovu školu, Inicijativa mladih za ljudska prava BiH ( YIHR BIH ) kontinuirano radi na građanskom obrazovanju mladih, razvijajući njihove kapacitete za kritičko mišljenje o svom okruženju, te da grade nove veze posebno u podijeljenim zajednicama.

YIHR BIH ohrabruje i podržava mlade ljude u BiH da se zalažu za socijalnu i političku akciju o pitanjima koja su bitna za mlade ljude. Ovo zalaganje uključuje zalaganje za zaštitu ljudskih prava, manjinskih prava, promoviranje pitanja vezanih za integraciju BiH u EU i demokratizaciju BiH i regije zapadnog Balkana.

Ljetna škola civilnih sloboda i aktivizma dio je projekta "Građanin/ka, to sam ja" podržanog od organizacije Civil Rights Defenders, priopćeno je.

Kopirati
Drag cursor here to close