Ministar zadovoljan

Više od 1600 učenika sudjelovalo na Sajmu srednjih škola u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 20. 11. 2013. u 10:53 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ) Zlatko Hadžiomerović kazao je kako je ovogodišnji Sajam srednjih škola u Mostaru bio najuspješniji do sada, te izrazio nadu kako će se iduće godine ići ovim pravcem i postizati još bolji rezultati.

Sajam srednjih škola u Mostaru upriličen je jučer u zgradi Vlade FBiH, gdje su predstavnici 22 srednje škole iz Mostara izložili i demonstrirali zanimanja za koja se školuju, projekte i izvannastavne aktivnosti koje njihove škole realiziraju.

Na sajmu, upriličenom u sklopu obilježavanja Međunarodnog tjedna tolerancije, sudjelovalo je oko 1600 sudionika od čega preko 1100 učenika završnih razreda osnovnih škola, njihovih roditelja i nastavnika, te preko 500 učenika, profesora, ravnatelja srednjih škola, studenata pravnih fakulteta, predstavnika Vijeća mladih Grada Mostara i Vijeća učenika srednjih škola i Omladinskog kulturnog centra "Abrašević" Mostar.

Na konferenciji za novinare u Mostaru, upriličenoj u povodu završetak sajma, ministar Hadžiomerović je kazao kako je ovogodišnji sajam bio najuspješniji, te kako su škole na dostojanstven, poučan i znanstven pristup prikazale ono što mogu ponuditi našim osnovcima.

"To je bilo jedno svojevrsno natjecanje kako predstaviti u najboljem svjetlu svoju školu i kako zainteresirati učenike da upišu baš tu školu koju su oni predstavljali. Nadam se da ćemo svi izvući nekakve pouke iz ovoga, posebice učenici, ali i roditelji", kazao je ministar Hadžiomerović, te zahvalio svima koji su sudjelovali na realiziranju ovoga projekta.

Za posjetitelje Sajma, osim pojedinačnih informativnih letaka škola, tiskan je 'Informator' koji sadrži informacije o srednjim školama, adrese i brojeve telefona, kao i podatke o vrstama zanimanja, smjerovima, sekcijama, projektima, te drugim bitnim podacima koji mogu pomoći učenicima pri odabiru srednje škole i budućeg poziva.

Na konferenciji za novinare, viši predstavnik voditelja Misije OESS-a Alexander Chuplygin kazao je kako je prije tri godine Misija OESS-a u BiH pokrenula aktivnosti na organiziranju Sajma srednjih škola u Mostaru kako bi se na taj način obilježio međunarodni tjedan tolerancije.

"Tada smo na umu imali upravo ovo što se dogodilo, a to je razvoj i uspjeh i broj od preko 1000 posjetitelja. Ovaj je sajam najbolji mogući primjer kako se može raditi zajedno na postizanju značajnog napretka i vidljivih rezultata i ovaj je događaj veoma dobra podloga za nove zajedničke projekte na promociji poštivanja različitosti i samim time na doprinosu pozitivnoj slici o Mostaru", kazao je Chuplygin istaknuvši kako će Misija OESS-a u BiH, zajedno sa svojim Uredom u Mostaru, učiniti sve što je u djelokrugu njezina rada da se i dalje razvijaju komunikacija i suradnja.

Voditeljica Službe za odgoj, obrazovanje, mlade i sport Gradske uprave Mostara Senada Sadović kazala je kako je sajam organiziran s ciljem promoviranja suradnje i komunikacije u Gradu, realiziranja zajedničkih aktivnosti profesora i učenika svih srednjih škola i njihovo predstavljanje javnosti kao i predstavljanje srednjih škola.

"Danas možemo konstatirati kako su svi ti ciljevi u potpunosti ostvareni. Projekt sajma srednjih škola cijenimo kvalitetnim i izuzetno korisnim, kako za učenike završnih razreda osnovnih škola i njihove roditelje, u pogledu izbora škole i budućeg zanimanja, tako i za učenike i profesore srednjih škola i općenito za Grad u cjelini", kazala je Sadović.

Kopirati
Drag cursor here to close