Music Key

Google lansira novu uslugu za skidanje glazbe

Sci-Tech / Flash | 14. 11. 2014. u 07:58 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Googleov YouTube pokreće pretplatničku uslugu Music Key koja korisnicima omogućava prijenos glazbenih video sadržaja bez reklama, kao i njihovo preuzimanje za izvanmrežno korištenje, pišu u četvrtak britanski mediji.

Nova usluga trebala bi konkurirati već postojećim uslugama za neograničeno slušanje glazbe putem interneta kao što su Spotify, Rdio, Beats Music itd.

Nova usluga omogućuje i članstvo u Google Play All Access, postojeći servis kompanije za preuzimanje pjesama, a mjesečna naknada za uslugu Music Key iznosi 9,99 funti, a također, prenosi Bussines Insider.

Android uređaji bit će prvi koji će moći spremati isječke, nakon čega će slijediti Appleovi telefoni i tableti, no ta usluga se za sada neće proširiti i na računala. Mobilni uređaji također će moći puštati glazbu u pozadini, kada se prebace na druge programe.

Pokretanje Music Keya kasnilo je zbog spora s nezavisnim markama. Međutim, Google je sada potpisao ugovore s nekoliko stotina sudionika nezavisne glazbene scene u svijetu, koji mu omogućuju korištenje njihova glazbenog sadržaja.

Ta nova Googleova usluga bit će lansirana u idućim danima, no pretplata će u prvih šest mjeseci biti dostupna samo odabranim "beta" testerima. Zahtjev za uslugu mogu poslati svi koji imaju sjedište u Sjedinjenim Državama, Velikoj Britaniji, Španjolskoj, Portugalu, Italiji, Irskoj ili Finskoj.

Kopirati
Drag cursor here to close