Uspjeh

Genijalci iz BiH dobitnici najveće nagrade na Genius Olimpijadi u New Yorku

Sci-Tech / Flash | 24. 08. 2015. u 07:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Još jedna sjajna vijest o velikom uspjehu bh. srednjoškolaca, a ovoga puta stiže sa Genius Olimpijade u State University u New Yorku.

Tamo su, među 720 finalista iz 65 zemalja, natjecatelji iz BiH, Salko Zlatko Lagumdžija i Hana Hadžić, ovjenčani jedinom Grand Prix nagradom iz glazbe za njihovu pjesmu “Planet B”.

No, Salko Zlatko i Hana nisu jedini bh. natjecatelji koji su osvojili nagrade na ovoj olimpijadi. Zlatne medalje za znanstvena dostignuća dobili su i Elmir Šut, Ernad Mahmić iz Zenice, te Anela Arifi i Ilda Ismaili iz Tuzla, a zasluge pripadaju i njihovom profesoru, ujedno i vođi puta, Admiru Dogiću.

Salko Zlatko Lagumdžija je jedan od najboljih mladih matematičara u BiH, a sa svojom prijateljicom ovoga puta okušao se u posve drugom žanru. Nagrađenu pjesmu izveli su na otvaranju Olimpijade, uz Anelu Arifi i Ildu Ismaili. Salko Zlatko Lagumdžija je autor teksta i glazbe, prenosi Mreza-mira.net.

Inače, Genius Olimpijada je renomirano međunarodno natjecanje za učenike srednjih škola koje za cilj ima pronalazak rješenja za suvremene prirodne probleme. Natjecanje se svake godine održava u New Yorku, a organizirano je od strane Terra Science and Education.

Kopirati
Drag cursor here to close