EBEC

Finale europskog inženjerskog natjecanja u Rigi bez Mostaraca

Sci-Tech / Flash | 01. 08. 2014. u 19:32 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Od 1. do 9. kolovoza 2014. godine u Rigi, Udruženje europskih studenata tehnike i tehnologije (Board of European Students of Technology - BEST) organizirat će finalno europsko inženjersko natjecanje poznatije kao EBEC (European BEST Engineering Competition). Studenti s najprestižnijih europskih univerziteta rješavat će probleme u industriji ili menadžmentu.

Kroz parolu: “Dizajniraj budućnost. Danas.” EBEC je projekt koji nastoji da okupi buduće inženjere i razvije njihove vještine, ali i da ih potakne da razmišljaju o suočavanju sa stvarnim problemima u svijetu. Ovaj projekt utječe na preko 5000 studenata koji se natječu u dvije kategorije: Tim dizajn (Team Design) i Studija slučaja (Case Study).

Ove godine, 30 najkreativnijih i najinovativnijih timova sastavljenih od po 4 studenta imat će priliku da se dokažu u završnoj rundi inženjerskog natjecanja. Tih 30 timova su prešli put od lokalnog nivoa natjecanja, preko regionalnog nivoa i zasluženo došli do zadnje faze.

Podsjećamo, Univerzitet ''Džemal Bijedić'' iz Mostara je imao priliku da nakon lokalnog nivoa sudjeluje na regionalnom natjecanju u Nišu, ali nažalost se nije uspio plasirati u samu završnicu ovog prestižnog europskog inženjerskog natjecanja koje se ove godine organizira po šesti put.

EBEC finalno natjecanje 2014. podržano je od strane Tehničkog univerziteta u Rigi, UNESCO komisije iz Latvije te IFEES-a (The International Federation of Engineering Education Societies).

BEST je neprofitna, apolitička, volonterska organizacija koja ove godine obilježava 25 godina postojanja. Ona studentima tehnike i tehnologije pruža mogućnost usavršavanja organizacijskih vještina te im omogućava komplementarno obrazovanje i suradnju s potencijalnim budućim poslodavcima. BEST Mostar je prva i jedina organizacija iz Bosne i Hercegovine koja je postala član Europske organizacije studenata tehnike – BEST (Board of European Students of Technology).

Za više informacija posjetite: www.ebec.best.eu.org, www.best.eu.org.

Kopirati
Drag cursor here to close