ruska kultura

Filozofski fakultet bogatiji za 300 naslova na ruskom jeziku

Sci-Tech / Flash | 19. 05. 2015. u 13:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Primopredaja i izložba knjiga ruskih autora upriličena je danas na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru, a u organizaciji spomenutog fakulteta, Doma ruskog zarubežja A. Solženicin i Veleposlanstva Rusije u BiH.

Knjižnica Filozofskog fakulteta od danas je bogatija za 300 naslova na ruskom jeziku. Dekan Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru Zoran Tomić kazao je kako su dugo u kontaktu s ruskim Veleposlanstvom u BiH i ruskim zakladama, koje se bave promocijom ruske kulture u svijetu, te da je ta suradnja rezultirala velikom donacijom knjiga na ruskom jeziku.

''Nama je namjera da ove knjige budu u funkciji naših studenata ruskog jezika'', kazao je Tomić, dodavši da su razgovarali da te knjige budu dostupne i građanima u Mostaru i regiji.

''Jedna od ideja je i da organiziramo tečajeve ruskog jezika za građanstvo'', kazao je Tomić, napomenuvši kako je na sastanku bilo riječi i o mogućnosti da studenti ruskog jezika, koji završe prvi stupanj, drugi stupanj studiraju u Rusiji.

Što se tiče interesa za ruskim jezikom, Tomić ističe kako je svake godine interes veći od upisne kvote koja je 30 studenata. Ataše za kulturu Veleposlanstva Rusije u BiH Ana Ivljeva kazala je kako podržavaju sve projekte koji su vezani za Rusiju, ruski jezik, te za proučavanje ruskih vrijednosti, kulture, književnosti itd.

Kazala je kako je drago što se na Filozofskom fakultetu proučava ruski jezik, te da studente na ovaj način potiču u tome.

''Ove knjige koje smo donirali su za one koji uče ruski jezik iz različitih oblasti znanosti, povijesti, kulture i umjetnosti'', istaknula je Ivljeva.

Kopirati
Drag cursor here to close