Sajam visokog obrazovanja

EducationUSA sajam: Kako upisati studij u SAD-u

Sci-Tech / Flash | 21. 04. 2015. u 16:54 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugi proljetni EducationUSA sajam visokog obrazovanja bit će održan sutra u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, u organizaciji EducationUSA Centra.

To će biti najveći sajam američkog obrazovanja koji se održao u BiH, a na kojem će sudjelovati 17 koledža i univerziteta.

Institucije koje će se predstaviti su američki univerziteti sa sjedištem u Europi poput Američkog univerziteta u BiH, Američkog univerziteta u Bugarskoj, John Cabot Univerziteta u Rimu, europski kampusi i ogranci američkih univerziteta osnovanih u SAD poput Rochester Institute of Technology u Hrvatskoj i Webster University u Beču.

Prvi put na Sajmu visokog obrazovanja u BiH će se predstaviti i dva dvogodišnja koledža: Foothill and De Anza Colleges i Shoreline Community College.

Dvogodišnje institucije u SAD nude studentima izuzetno dobru pripremu za prelazak na četverogodišnje koledže gdje studenti mogu dobiti diplomu bakaleurata, a vrlo su jednostavni za upis, te su dosta jeftiniji od četverogodišnjih univerziteta i koledža.

Sedam univerziteta koji će se predstaviti na Sajmu primaju studente na postdiplomske studije i daju financijsku pomoć studentima na master i doktorskim studijama.

To su Bentley University, Coastal Carolina University, New York Film Academy, University of Arizona, Webster Vienna University i West Virginia University.

Sportske stipendije dodjeljuju Coastal CarolinaUniversity, Fairleigh Dickinson University, University of Arizona i West Virginia University.

Dva univerziteta nude i posebne programe iz oblasti umjetnosti- to su New York Film Academy i Saint Mary's University.

Pored toga, na Sajmu će sudjelovati i Ured za odnose s javnošću Američkog veleposlanstva u Bosni i Hercegovini koji će predstaviti Fulbright programe stipendiranja kao i druge postojeće programe stipendirane od Američke vlade.

Također, predstavnici Američkog veleposlanstva će predstaviti i posebne stipendijske programe za dodiplomski studij na prestižnoj Vojnoj akademiji (West Point) i Akademiji zrakoplovnih snaga (Air Force Academy) za BiH državljane.

U sklopu Sajma visokog obrazovanja predstavnici američkih koledža će sutra održati, u Američkom kutku u Sarajevu, radionicu o temi ''Kako upisati studij u SAD-u''?

Razgovarati će o raznim pitanjima interesantnim za bh. učenike, najavljeno je iz Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close