Usluga

Dom zdravlja Livno dobio Ginekološki dispanzer

Sci-Tech / Flash | 21. 02. 2017. u 15:11 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije (HBŽ) Draško Dalić u utorak je nazočio otvorenju Ginekološkog dispanzera Doma zdravlja Livno, priopćeno je iz županijske Vlade.

''S ovim Gignekološkim dispanzerom, nakon tri godine djelovanja u neuvjetnoj prostoriji od osam četvornih metara, žene ove županije dobit će puno'', izjavila je ravnateljica Doma zdravlja Livno Ljiljana Mladina.

Po njezinim riječima, Ginekološki dispanzer prošle je godine pružio 48.000 usluga za 9.550 pacijentica.

''S obzirom na navedeno, jasno je u kakvim su uvjetima djelatnici morali raditi dok je to danas jedna sasvim nova priča i mislim da će i pacijenti i djelatnici biti zadovoljni'', ocijenila je ravnateljica Mladina.

Dodala je kako su sredstva za renoviranje prostorija dobili od Federalnog ministarstvo zdravstva, u sklopu renoviranja obiteljske medicine prije tri godine.

''Ostala i jedina sredstva koja su dobivena su od Vlade HBŽ-a u iznosu od 7.000,00 KM za nabavu ginekološke stolice'', podsjetila je Mladina.

Predsjednik Vlade HBŽ-a Draško Dalić kazao je kako je Vlada i u prošlom razdoblju pomagala zdravstvene ustanove na području županije.

''Nema razloga da to ne bude i u budućnosti, s obzirom kako je svima nama koji živimo na ovim području, stalo da imamo što kvalitetniju zdravstvenu uslugu i infrastrukturu kako za pacijente tako i za djelatnike u ustanovama'', rekao je Dalić.

Kopirati
Drag cursor here to close