regionalni forum

'Dijalog za budućnost' u Mostaru, Banja Luci i Sarajevu

Sci-Tech / Flash | 19. 04. 2015. u 06:17 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Mostaru, Banja Luci i Sarajevu održani su regionalni forumi posvećeni temi "Inkluzivno, interkulturalno obrazovanje u BiH" koji imaju za cilj otvaranje prostora za kreativan razgovor, temelja na kojem se gradi razumijevanje, promovira suživot i poštuju različitosti.

Sudionici foruma u tri bh. grada diskutirali su po metodi "Otvorenog prostora" u kojem je svaki sudionik slobodan da predloži relevantne teme, vodi diskusiju ili u njoj sudjeuje, kao i da sudjeluje u drugim diskusijama po grupama.

Forume je realizirala Fondacija "DokuKino" u okviru projekta "Dijalog za budućnost" koji implementiraju UNDP, UNICEF i UNESCO u partnerstvu s Predsjedništvom BiH.

''Ovaj model potiče kolaborativni proces kojim želimo postići da sudionici, na osnovu dijaloga i promišljanja, zajednički ponude što kvalitetnije ideje koje će realizirati u nareda tri mjeseca. S tim u vezi, na sve forume smo pozvali relevantne sudionike vladinog i nevladinog sektora, te predstavnike obrazovnih ustanova, trening centara i međunarodnih organizacija koje se bave pitanjem obrazovanja '', pojasnio je Goran Zarić iz Fondacije "DokuKino".

Projekt "Dijalog za budućnost" financira se sredstvima Ureda Ujedinjenih nacija za podršku izgradnji mira/Fonda za izgradnju mira (PBF), priopćeno je iz tima "ZaSvakoDijete.ba".

Kopirati
Drag cursor here to close