zdravstveni projekt

'Dani zdravlja' u Mostaru

Sci-Tech / Flash | 18. 04. 2015. u 11:19 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Studenti Fakulteta zdravstvenih studija obaviještavaju sve da od ponedjeljka, 20 travnja počinje veliki zdravstveni projekt pod nazivom 'DANI ZDRAVLJA 2015.'

Projekt organizira Udruženje studenata FZS Mostar ,a akcija će trajati cijeli tekući tjedan.

Akcija započinje u ponedjeljak, 20 travnja dobrovoljnim darivanjem krvi na Fakultetu s početkom u 12 sati i medicinskim kvizom znanja.

Utorak je rezerviran za sportsko natjecanje u nogometu u kojem će snage odmjeriti tri medicinska/biomedicinska fakulteta na području grada; Fakultet zdravstvenih studija, Medicinski fakultet i Farmaceutski fakultet.

Srijeda je dan humanitarnog karaktera u kojem će studenti u suradnji sa udrugom Minores donirati hranu i obuću beskućnicima u Mostaru i onima kojima je pomoć najpotrebnija.

U četvrtak će studenti posjetiti dječji vrtić i održati edukativnu radionicu naziva 'Zubić vila' prilikom koje će djeci ukazati na važnost redovite i pravilne oralne higijene i podijeliti prigodne poklon-paketiće za lijepe zubiće i zdrav osmijeh.

Akcija završava velikom akcijom u petak prijepodne u kojoj će na svim fakultetima u prostoru Kampusa Sveučilišta biti moguće izmjeriti šećer i tlak i dobiti eventualne savjete o zdravom načinu prehrane.

Ispred svakog fakulteta biti će punktovi sa članovima HSSA i ovim putem pozivamo sve studente ali i osoblje i radnu zajednicu fakulteta da se odazovu i pristupe mjerenju i tako podignu svijest o važnosti samobrige za vlastito zdravlje, navodi se u priopćenju.



Program projekta:

Ponedjeljak 20.4.: Kviz znanja; dobrovoljno darivanje krvi
Utorak 21.4. : Sportom za zdravlje
Srijeda 22.4. : HSSA pomaže beskućnicima
Četvrtak 23.4. : Zubić vila
Petak 24.4. : Upoznaj diabetes, preuzmi kontrolu

Kopirati
Drag cursor here to close