'idioti'

Anonymousi objavili rat ISIL-u, teroristi im odgovorili

Sci-Tech / Flash | 17. 11. 2015. u 10:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznati kolektiv hakera Anonymous su jučer najavili cyber borbu protiv takozvane Islamske države, nakon što su njihovi militanti izvršili napade u Parizu u kojima je ubijeno 129 ljudi, a danas su s "ratom" i započeli.

Anonymouse su donedavno smatrali cyber prijetnjama, a već danas su započeli s prosljeđivanjem informacija o militantima ISIL-a vlastima i novinarima. Iz redakcije Independenta su naveli kako su od njih dobili osobne podatke od čovjeka koji vrbuje ljude po Europi te ih šalje u rat u Siriju, piše Bussines Insider.

Hakerska mreža tako tvrdi da su već srušili nekoliko internet stranica, ali i da su prikupili važne informacije o terorističkoj grupi ISIL. Kažu kako su hakirali 900 profila na Twitteru.

Nema oprosta i zaborava

Anonymous su od siječnja, odnosno napada na redakciju Charlie Hebdo, postali aktivni u lovu na teroriste te su i tada srušili nekoliko internet stranica i sumnjivih Twitter profila, a od petka su pojačali svoje aktivnosti.

"Pokrenut ćemo najveću operaciju ikada protiv vas. Očekujte mnogo cyber napada. Objavljen je rat. Budite spremni", rekao je muškarac u jučerašnjem videu te dodao: "Mi ne opraštamo i ne zaboravljamo".

Na aplikaciji za razmjenu poruka, Telegram, kanalu za koji se vjeruje da je povezan s Islamskom državom objavljen je potom odgovor islamista kao i uputstva kako da se zaštite od hakiranja Anonymousa.

Idioti

"Anonymous su u videu zaprijetili da će provesti veliku operaciju protiv Islamske države - idioti", navodi se u poruci, uz pitanje što bi mogli hakirati jer su do sada navodno samo hakirali profile na Twitteru i email adrese povezane s Islamskom državom.

Teroristi su suradnicima potom ponudili savjete kako da izbjegnu hakiranje. Rekli su im da ne otvaraju linkove (osim ako nisu sigurni u njihov izvor), da trebaju stalno mijenjajti IP adrese i da ne trebaju razgovarati s ljudima na Telegramu i Twitteru koje ne znaju.

Ista poruka na arapskom i engleskom potom je podijeljena na nekoliko Telegramovih kanala povezanih s Islamskom državom.

Kopirati
Drag cursor here to close