Steven Mehringer

Ako ne budete upravljali vašim porukama, netko drugi će to raditi umjesto vas

Sci-Tech / Flash | 23. 04. 2014. u 13:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Steven Mehringer, šef komunikacija Stožera NATO-a u Bruxellesu, održat će danas prezentaciju ''NATO i društveni mediji''.

NATO je napravio malu revoluciju o pitanju upotrebe društvenih medija, a Steven Mehringer je "mozak" koji stoji iza toga.

Na pitanje što je to što bi želio da istakne kao najbitnije u njegovoj današnjoj prezentaciji, Mehringer je odgovorio da ima više stvari.

''Danas ćemo ja i članovi moga tima održati zajedničku prezentaciju, ali moja prezentacija se bavi nekim praktičnijim pitanjima'', kazao je on u izjavi za agenciju Fena.

Ne tako davno situacija je bila takva da je svijet napredovao, a NATO je stajao u mjestu što se tiče komunikacija.

''Međutim, u vrlo kratkom vremenu ubrzali smo rad NATO-a, ali naravno ima još dosta toga što NATO može da uradi. Između ostalog, pokazali smo NATO-u značaj društvenih medija i značaj ovih novih načina komunikacije, jer činjenica je da ukoliko ne budete komunicirali putem ovih kanala društvenih medija, izgubit ćete relevantnost, a neko drugi će komunicirati umjesto vas. Ako ne budete upravljali vašim porukama, netko drugi će to kontrolirati umjesto vas u medijima, i za mene su to najznačajnije stvari vezano za moju današnju prezentaciju'', istakao je Mehringer.

U nastavku razgovora, Mehringer komentira pitanje BiH koja nema iskustvo s ovom praksom, i daje savjet vezano za to što bi BiH trebalo da radi ubuduće.

''Morate početi od nečega, ne raditi ništa nije opcija jer ćete biti u zaostatku, pošto se ostatak svijeta kreće unaprijed. Stoga, najbolji savjet koji mogu dati BiH jest to da počne da pravi male korake. Nemojte ići predaleko i prebrzo, pravite strateške i oprezne korake, morate znati gdje idete i što želite postići, to su najvažniji koraci za razvijanje strategije'', objašnjava on .

Na pitanje koji je njegov prijedlog što BiH treba raditi ubuduće, na što se fokusirati, ponavlja da je prvi i najbitniji korak razvijanje strategije, odlučivanje o tome što netko želi kazati, s kim želi da priča, što želi postići, na koji način želi odgovoriti na informacije i način na koji će ih komentirati.

''Ali još jednom ponavljam, ne raditi ništa jednostavno nije opcija'', ponovo ističe Mehringer.

Govoreći o tome kakvi su njegovi planovi tijekom posjete BiH vezano za ovu aktualnu temu utjecaja društvenih mreža na partnere, i da li će imati neke sastanke s predstavnicima vlasti BiH kaže da ima zakazan sastanak u Ministarstvu odbrane BiH.

''U petak idem u Ministarstvo obrane BiH, gdje ću ih kratko izvijestiti o tome što sada radimo u NATO-u. Također želim da čujem od MOBiH na čemu oni trenutno rade, što im je potrebno, na što žele da se fokusiraju. Tu sam da odgovorim i na njihova pitanja. Čini mi se da jako žele da napreduju, možda samo ne znaju koje korake trebaju poduzeti, tako da ćemo mi iz NATO-a pokušati da im prenesemo osnovne informacije kojima mogu da započnu svoj rad'', naglašava Mehringer.

Kopirati
Drag cursor here to close