Orlando Bloom u akciji

Zvijezda 'Gospodara prstenova' došla pomoći izbjeglicama u Makedoniji

Lifestyle / Flash | 30. 09. 2015. u 10:12 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zvijezda "Gospodara prstenova" i UNICEF-ov ambasador pokušao je razveseliti nesretne ljude koji se nadaju da će napokon naći utočište od rata i siromaštva.

Bloom je pozvao europske zemlje da posvete veću pažnju zaštiti desetaka tisuća izbjeglica, posebice djece, koja traže sigurnost u Europi. Kako na svojoj stranici piše UNICEF, Bloom je popričao s izbjeglicama i saslušao njihove tužne priče, a mnogi od njih pobjegli su iz Sirije, Iraka i Afganistana.

"Ta djeca su putovala jednom od najsmrtonosnijih ruta na svijetu. Razgovarao sam s djecom koja su prošla naporna putovanja, izložena ekstremnim vremenskim uvjetima, odjevena u jedinu odjeću i cipele koju imaju. Prebacuje ih se od jedne vlasti do druge, prelaze nebrojene granice, ne znajući što ih tek čeka. Ako i stignu na željeno odredište, boje se nesigurne budućnosti. Moramo ih zaštititi i podržati", rekao je Bloom.

Od lipnja ove godine u Gevgeliji je registrirano 100.000 ljudi, od čega su trećina žene i djeca. UNICEF procjenjuje da će u sljedećih šest mjeseci pomoć trebati 320.000 žena i djece koja bježe prema Europi.

Kopirati
Drag cursor here to close