Pressica

Zoster uoči koncerta: Novi album i novo ruho starih pjesama

Kultura / Glazba | 14. 05. 2015. u 10:33 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi put nakon 15-ak godina postojanja Zoster je napravio konferenciju za medije povodom koncerta kojim će 15. svibnja iz OKC-a Abrašević krenuti službena promocija njihova četvrtog albuma 'Srce uzavrelo'

''Turneja počinje tamo gdje je sve počelo. Mostar je startna točka s koje krećemo dalje u svijet s novim albumom'', rekao je frontmen Zostera Mario Knezović najavivši kako će pred publikom u Mostaru odsvirati čitav album, ali i stare pjesme u novom ruhu na kojeg ih je navela atmosfera s četvrtog albuma.

Bubnjar grupe, Goran Rebac, istaknuo je kako je album puno drugačiji od onoga što su do sada radili.

''Nismo htjeli dosaditi sebi i jako malo smo mislili na ono što su ljudi očekivali od nas'', rekao je Rebac.

Gitarist grupe, Atilla Aksoj, rekao je kako je snimanje albuma, koje je u potpunosti odrađeno u mostarskom Pavarottiju, bilo na visokoj razini uz pomoć kolega iz Gramofona. Ranije je bend, rekao je Aksoj, snimao već odsvirane stvari, a 'Srce uzavrelo' je album koji je do ušiju javnosti došao tek nakon što je snimljen.

''Zvuk albuma je drugačiji i pristup albumu je bio poseban što je i nama bio potpuno novi osjećaj i novi izazov. Na koncertu ćemo odsvirati, uz pjesme s novog albuma, i prearanžirane pjesme s novog albuma'', rekao je Aksoj istaknuvši kako je album otišao i korak dalje u tekstovima.

Rebac se nije složio s konstatacijom nekih novinara kako je Zoster opet društveno angažiran bend rekavši kako se to Zosteru stalno nameće.

''Zoster pjeva i o drugim temama. Tu su i ljubavne pjesme i pjesme druge tematike od onoga što se naziva društvenom angažiranošću'', rekao je Rebac s čim se složio i Knezović.

''Radili smo i muziku radi muzike, a nismo se vodili samo društvenom angažiranošću. Prije bih rekao da smo društveno osviješteni nego društveno angažirani. Prilično smo lijeni da budemo angažirani. Mi propitujemo'', rekao je Knezović.

Bend je najavio i nastup u Zagrebačkom KSET-u te, kako su rekli, veliki koncert u Sarajevu u lipnju.

Inače, koncert u Abraševiću počinje u 21 sat, a ulaznice se mogu nabaviti po cijeni od 10 KM u pretprodaji, a na dan koncerta će koštati 12 KM.

Bljesak.info na koncert vodi dvoje najbržih i onih koji su odgovorili da album nosi ime po stihu iz pjesme 'Gavrilo'. Dva puta po dvije ulaznice osvojili su Mili Kevelj i Mia Pehar.
Kopirati
Drag cursor here to close