Crveni križ u akciji

Za potrebe pacijenata iz Širokog Brijega potrebno je preko 1.000 doza krvi

Lifestyle / Flash | 04. 08. 2015. u 23:43 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Crveni križ Široki Brijeg u suradnji sa Zavodom za transfuzijsku medicinu SKB Mostar organizira akciju dobrovoljnog darivanja krvi.

Akcija će se održati u četvrtak, 6. kolovoza 2015. godine, u prostorijama Mjesne zajednica Lijeva Obala (Ulica fra Didaka Buntića), u vremenskom razdoblju od 9.00 do 12.00 sati.

”Kao i u svakoj akciji pozivamo građane da se osvijeste o činu dobrovoljnog darivanja krvi jer ta doza krvi će našim sugrađanima pomoći i spasiti im život. Svaka doza je dragocjena, jer je krv nezamjenjiv lijek ozlijeđenima i oboljelima,” izjavili su za Bljesak.info iz Crvenog križa Široki Brijeg.

''Napominjemo da se za potrebe bolesnih i ozlijeđenih pacijenata iz Širokog Brijega liječenih u SKB Mostar godišnje utroši preko 1.000 doza krvi. Naročito su potrebe za krvi i krvnim derivatima povećane tijekom ljetnih mjeseci zbog povećanog broja prometnih nesreća i teških urgentnih stanja,'' navode iz Crvenog križa Široki Brijeg.

Da bi se zadovoljile te potrebe, prema procjenama širokobriješkog Crvenog križa, potrebno je da krv na godišnjoj razini daruje 3,5 % stanovništva Grada Širokog Brijeg.

Darivanje krvi je anonimno i besplatno te predstavlja bezbolan proces koji može nekome biti dar za cijeli život. Na akciju darivanja krvi ponesite iskaznice dobrovoljnog darivatelja krvi kao i osobnu iskaznicu, a oni koji nemaju iskaznicu mogu doći samo s osobnom iskaznicom.

Dodatne informacije možete dobiti na broj Crvenog križa Široki Brijeg 063/446-929.

Kopirati
Drag cursor here to close