Preventivna akcija

Za 1. svibanj na Rujištu preventivna akcija na zaštiti od požara

Vijesti / Politika | 26. 04. 2013. u 08:52 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pripadnici Vatrogasnog društva (VD) "Park prirode Rujište" spremno dočekuju predstojeće prvomajske praznike na tom poznatom mostarskom i bh. izletištu.

Jučer tijekom poslijepodneva na Rujištu je održan organizacijski sastanak za pripremu dočeka 1. svibnja u tom Parku prirode. Na sastanku su sudjelovali predstavnici VD "Park prirode Rujište", Gorske službe spašavanja (GSS) Stanica Mostar, te Poduzeća Šumarstvo Srednjeneretvansko.

Dogovoreno je da se za 1. svibanj, Međunarodni praznik rada, održi akcija kojom će se kod očekivanog velikog broja posjetitelja na izletištu širiti svijest o preventivnoj zaštiti od požara.

Tog dana će svim posjetiteljima biti dijeljeni leci o ponašanju prilikom boravka u Parku prirode Rujište, odnosno o tome šta uraditi da ne dođe do požara na otvorenom, kao i o tome šta učiniti u slučaju da dođe do požara.

Svi posjetitelji imat će na raspolaganju dva broja telefona, koje će moći nazvati u slučaju potrebe. Bit će organizirane i patrole u parovima. Članovi patrola imat će akreditacije i jasne oznake Vatrogasnog društva "Park prirode Rujište".

Akcijom je predviđeno i da pripadnici VD-a izvrše plakatiranje panelima većeg formata na oko stotinjak mjesta u šumskom kompleksu Rujišta, sa porukama o zabrani upotrebe otvorenog plamena, zabrani loženja vatre na otvorenom, te uputstvima kako se u tom smislu ponašati u "Parku priorde Rujište".

"Molimo sve posjetitelje na Rujištu da za 1. svibanj surađuju sa pripadnicima Vatrogasnog društva i pomognu u zaštiti i očuvanju prirodne okoline", poručeno je iz organizacijskog odbora VD 'Park prirode Rujište'.

Podsjećanja radi, Vatrogasno društvo "Park prirode Rujište" osnovano je 27. prosinca 2012. godine, nakon što su ogromni požari prošlog ljeta uništili na tisuće hektara šumskih površina, a nekoliko dana vatra je ugrožavala i kuće na području Rujišta.

Kopirati
Drag cursor here to close