Nisam čuo

Više od polovice tata se pravi da spava dok im beba plače u noći

Lifestyle / Flash | 16. 10. 2014. u 14:37 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nova studija je pokazala da više od polovice tate pretvara da spava, kada njihova djeca plaču tijekom noći. Lukavi očevi priznaju da leže i drže oči zatvore kako bi njihova partnerica ustala i utišala dijete.

Proučavanjem navika 2.000 roditelja istraživači su došli do rezultata da 56 posto očeva se pretvara da spava da ne bi podignulo dijete, dok ih 44 posto vjeruje da se ne trebaju ustati jer će to učiniti njihova partnerica.

Mnoge tate vjeruju da su beskorisni kada im dijete plače u noći. Jedan od pet očeva je rekao kako njihova djeca samo zovu mame, a jedan od deset tvrdi je njihova partnerica bolja u rješavanju situacije.

Također, tri od deset muškaraca upotrebljavaju posao kao izgovor, dok ih 24 posto kaže kako nije njihov red za ustajanje. Kao izgovor muškarci koriste i umor.

Dok 31 posto roditelja kaže kako su podijelili ovu obavezu, 47 posto muškaraca je priznalo kako je obično mama ta koja ustaje.

Emma Kenny, psiholog i glasnogovornica ''DryNites''-a koja je provela istraživanje kaže kako nije neobično da je noćno ustajanje jedan od razloga za svađu.

''Odluka tko ustaje u noći često može biti uzrok svađa između roditelja. Ovu odluku je važno donijeti jer od trenutka rođenja bebe, pa sve do predškolske dobi, oni će se baviti noćnim morama i mokrim krevetima'', rekla je Kenny i istaknula kako je ovo zadatak za oba roditelja.

Top pet razloga zašto muškarci ne ustaju iz kreveta kada dijete plače

1. Znam da će moja partnerica ustati
2. Nije mi se dalo zamarati time
3. Bio sam preumoran
4. Nije moj red
5. Nisam se mogao ustati

Top pet isprika koje muškarci koriste da ne ustanu

1. Moram na posao sutra
2. Ja sam zadnji put ustao
3. Oni zovu mamu, a ne mene
4. Samo sam se pretvaraju da spavaju
5. Ti si bolji u tome nego ja

Kopirati
Drag cursor here to close