Film Kristijana Milića

Veliki interes mostarskih glumca za ulogu sa zvijezdama

Lifestyle / Flash | 11. 02. 2016. u 15:06 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski glumci mahom žele ulogu u film 'Mrtve ribe plivaju na leđima' koji će, po scenariju Josipa Mlakića početkom mjeseca travnja u gradu na Neretvi snimati poznati hrvatski redatelj Kristijan Milić.

Da je veliki interes za ulogu u ovome filmu pokazali su glumci iz Mostara tijekom jučerašnjeg evidentiranja i profesionalnog fotografiranja, koje je u organizaciji Kazališno-filmske udruge „Oktavijan“, održano u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače u Mostaru.

Producenti Slaven Knezović i Maja Lasić su iskazali zadovoljstvo činjenicom da je njihov filma okupio glumce iz svih teatarskih kuća u Mostaru.

''Mostar ima jako talentirane glumce i moram reći da bih zaista voljela vidjeti ih sve u filmu“, kazala je Lasić. Knezović je pojasnio kako se radi se o filmu koji će se sastojati od 10 - 11 cjelina.

''U filmu postoje 42 govorne uloge, ali nema izrazite glavne uloge. Mogu vam otkriti da će u filmu igrati Goran Bogdan, Dragan Despot, Marinko Prga, Asim Ugljen, Velibor Topić, Đorđe Kukuljica te glumci iz svih mostarskih kazališnih kuća, uključujući i lutkare, kaže popularni glumac i producent filma Slaven Knezović, koji je u više navrata naglasio da mu je ovaj film vrhunac profesionalne karijere.

Snimanje filma službeno počinje 1. travnja, a u cijelosti će se snimati na području Mostara. Redatelj Kristijan Milić i direktor fotografije Mirko Pivčević s producentom Slavenom Knezovićem već su davno odabrali lokalitete za snimanje filma, među kojima je svakako i područje oko Starog mosta, uz nekoliko lokaliteta u Blagaju i kanjonu Neretve kod Grabovice.

Kopirati
Drag cursor here to close