Festival balkanske muzike

U Rusiji svirali Kusta, Brega i Mostar Sevdah Reunion!

Lifestyle / Flash | 26. 02. 2015. u 16:55 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Muzička grupa proslavljenog redatelja", piše beogradski tisak "nastupila je kao glavna atrakcija Festivala balkanske muzike, koji se održava u najprestižnijoj ruskoj koncertnoj dvorani Državnog kremaljskog dvorca. Zanimljivo je da su na Festivali nastupali i Goran Bregović, Sanja Ilić i Mostar Sevdah Reunion.

"Karte su unaprijed bile rasprodane. Svirali smo dva sata, a naš repertoar osvježen je novim pjesmama Stribora Kusturice i Dejana Sparavala. Slušalo nas je oko šest tisuća ljudi, a najveća čast nam je što smo nastupili pred političkim vrhom Rusije - rekao je Kusturica, prenosi Kurir.

Dok je Kusta s orkestrom svirao u Rusiji, Nele Karajlić je po prvi put  javno priznao da ne govori s Kusturicom već dvije godine.

"Nas dvojica nismo u kontaktu već odavno. Evo, svim zlonamjernicima mogu reći da posljednjih par godina nemam kontakata sa Kustom. Ali i pored toga što imamo neke razmirice između nas dvojice te razmirice nemaju veze sa političkim stavovima. Drugim riječima njegovi politički stavovi su mi i dalje bliži ove ekipe iz Sarajeva."

Na optužbe medija, da se namjerno približio poznatom redatelju kako bi u Srbiji mogao da preživi, Nele je rekao:

- Ne bih sa ja složio sa tom konstatacijom da sam se ušlihtao Kursturici kako bismo surađivali. Imam ja potpuno drugačije mišljenje o tome tko je prvi skontao što je pravi biznis. Ja sam bio taj koji je imao ideju oko tog eksporta muzike u svijet koji smo mi kasnije i ostvarili. Naravno, Emirova uloga je nemjerljiva jer je most između strane publike i naše muzike bio njegov film. Ali ja sam bio taj koji je to netremice gurao, naročito u prvim danima No smokinga kad se lomilo da li ćemo biti vikend bend ili ćemo zaorati po svjetskim halama i binama. Naravno, njegov osobni PR je bio nevjerojatno jak, ali sam ja ipak vjerovao više u tu priču, rekao je Karajlić.

Nakon razlaza s Kusturicom, Karajlić je zapao u nezavidnu financijsku situaciju pa se okrenuo pisanju autobiografske knjige "Fajront u Sarajevu".

Kopirati
Drag cursor here to close