Plodovi mora

U juhi pronašao biser koji vrijedi 15.000 dolara

Lifestyle / Flash | 01. 03. 2015. u 12:40 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prije šest godina u restoranu u Portugalu američki policajac je pronašao biser, a tek ove godine saznao je vrijednost ovog bisera.

Policajac Michael Serino (46) je u juhi od morskih plodova pronašao biser. Obitelj Serino koja živi u Massachusettsu, je tada bila na odmoru. Slavili su Michaelov 40. rođendan.

''Najprije sam mislio da je riječ o kamenčiću. A onda sam primijetio rozi biser. Tada nisam imao pojma koliko je vrijedan'', rekao je Serino za Boston Herald.

Da biser iz juhe zapravo ima vrijednost obitelj je saznala u prosincu 2014. godine kada su Michael i njegova supruga Michelle gledali na televiziji emisiju o biserima.

U toj su emisiji prikazali jedan par koji je na plaži pronašao rozi biser. Njegova je vrijednost bila procijenjena na nekoliko tisuća dolara.

Serino je biser poslao na institut u Kaliforniju. Tamo su utvrdili da je riječ o rijetkom biseru. Naime, vjerojatnost da se pronađe takav biser je jedan prema 100.000. Biser je procijenjena na 15.000 dolara. Biser će na dražbi biti 15. ožujka. Početna ponuda će biti 5000 dolara, a u aukcijskoj kući kažu da je "samo nebo granica".

 

Kopirati
Drag cursor here to close