Prognoza

U Bosni kiša, u Hercegovini oblačno

Lifestyle / Flash | 25. 08. 2015. u 07:09 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni će danas prevladavati umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini će biti sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Vjetar će biti slab do umjeren, u Bosni sjeverni i sjeverozapadni, a u Hercegovini jugozapadni. Dnevne temperature zraka kretat će se od 26 do 32 stupnjeva.

U Sarajevu će biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom, uglavnom u drugom dijelu dana. Dnevna temperatura zraka iznosit će oko 29 stupnjeva.

U Bosni jutros je umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom u sjeverozapadnim područjima, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 11 stupnjeva, Sokolac 14, Ivan-sedlo 16, Bugojno, Goražde, Kupres i Zenica 17, Bihać, Prijedor, Sanski Most, Sarajevo i Srebrenica 18, Banja Luka, Livno i Tuzla 19, Bijeljina, Zvornik 20, Doboj, Gradačac, Mostar i Trebinje 21 i Neum 24 stupnja.

Atmosferski tlak u Sarajevu iznosi 943 hPa, za 1 hPa je niži od normalnog i lagano raste, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close