Traži milijun$ za 72 sata

Trudnica izazvala sve one koji se bore protiv pobačaja - koliko bi platili da me spriječite?

Lifestyle / Flash | 06. 07. 2015. u 08:36 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svima onima koji se žestoko protive pravu žena na pobačaj jer je pravo na život embrija snažnije jedna je žena dala priliku da dokažu koliko im je stalo do njihovih principa.

Trudna 26-godišnjakinja iz SAD-a izazvala je takozvane 'pro-life' aktiviste da joj u roku od 72 sata uplate milijun dolara ako je žele spriječiti da ode na pobačaj. Vremenski rok je simboličan jer toliko žene moraju čekati na pobačaj nakon konzultacija s liječnikom u saveznoj državi u kojoj ona živi, a koju nije htjela imenovati kako bi ostala u potpunosti anonimna.

Svoju je ponudu objavila na internetskoj stranici napravljenoj samo za tu svrhu. Donacije će početi skupljati 7. srpnja u podne. Novac, ako ga sakupi, neće zadržati za sebe već namjerava sve uplatiti u fond djetetu, kojeg će dati na posvajanje, i ono će ga moći podignuti kada navrši 21 godinu.

Ako joj 'pro-liferi' do 10. srpnja ne uplate milijun dolara otići će na pobačaj i vratiti sve donacije. Istaknula je kako svatko od 157 milijuna Amerikanaca koji se identificiraju kao 'pro-liferi' treba uplatiti manje od jednog centa kako bi spriječili ovaj pobačaj.

Žena koja je odluku o svom pravu na pobačaj stavila u tuđe ruke objašnjava kako je to napravila kako bi skrenula pozornost na problem loših zakona o pobačajima u SAD-u. Kaže kako konzervativcima ustvari nije uopće stalo do života djeteta već zakonima žele kontrolirati žene i njihovo pravo na izbor.

''Moramo to shvatiti i moramo to spriječiti'' zaključila je.

Kopirati
Drag cursor here to close