Supruga i drugarica

Tajanstveni sjevernokorejski vođa Kim Jong-un se oženio!

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2012. u 14:09 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sjevernokorejski državni mediji prvi su put potvrdili da je mladi čelnik te zemlje Kim Jong-un oženjen.

U svjetskim se medijima već nekoliko tjedana nagađa tko je žena u čijem je društvu fotografiran na više događaja kojima je prisustvovao, a sinoć u 20 sati po lokalnom vremenu na državnom je radiju, u sklopu vijesti o otvorenju zabavnog parka, prvi put rečeno da je Kim Jong-un događaju prisustvovao "u društvu supruge, drugarice Ri Sol-ju".

Budući da se u više prigoda pojavio s Kim Jong-un je odlučio prekršiti sve pisane i nepisane norme. Za nedavnog boravka u Sjevernoj Koreji domaćini su novinaru Jutarnjeg lista, naime, uvjeravali da kod njih gotovo i nema razvoda brakova, da ne postoje preljubi, a ako se ponekad i dogodi da netko zaglibi, onda su krivci izvrgnuti sveopćoj osudi i preziru. Pa i sankcijama na radnome mjestu, ali i u privatnom životu.

Takav nemoral, objašnjavali su, u potpunoj je suprotnosti s našim povijesnim iskustvom, ljudskom prirodom i naravi sjevernokorejskog društva. Nismo ih imali srca pitati kako to da su Veliki i Dragi vođa bili razvratnici koji su iza sebe ostavili nekoliko žena i brakova. Upravo stoga bit će zanimljivo vidjeti kako će građani Sjeverne Koreje doživjeti brak njihova Voljenog vođe.

Kopirati
Drag cursor here to close