Široki Brijeg

Svečano obilježena deseta obljetnica postojanja Doma ‘Marija naša nada’

Lifestyle / Flash | 18. 09. 2014. u 14:32 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U prepunoj dvorani Doma Marija naša nada u Širokom Brijegu svečano je obilježena deseta obljetnica postojanja ove ustanove.

Prigodni program započeo je svečanom akademijom i pjesmom ženskog zbora Zavoda svete obitelji, prezentacijom o desetogodišnjem radu ustanove te ostalim izlaganjima.

U pozdravnom govoru nazočnima se obratio ravnatelj Doma Marija naša nada Slobodan Karačić koji je govorio o važnosti Doma kao jedine ustanove ovakvoga tipa na području Županije Zapadnohercegovačke. Karačić se zahvalio svim dobročiniteljima iz BiH i inozemstva koji su na različite načine pomagali u radu ustanove i onima koji još uvijek pomažu.

Svečanosti je nazočio i predsjednik Fondacije ”don Carlo Gnocchi” mons. Angelo Bazzari, predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić, gradonačelnik Širokog Brijega Miro Kraljević te predsjednik OV Široki Brijeg Vinko Topić.

Dom za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju ”Marija naša nada” ustanova je za rehabilitaciju djece s oštećenjem kognitivnog i/ili motoričkog razvoja.

Otvoren je 5. rujna 2004. godine kao plod suradnje: Udruge „Mir i dobro“ iz Italije, Fondacije “Don Carlo Gnocchi”, Udruge „Međunarodno Kumstvo Djetetu Herceg Bosne“ iz Širokog Brijega, Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Nada“ iz Širokog Brijega, Općine Široki Brijeg.

Od osnutka do danas jedina je specijalizirana rehabilitacijska ustanova ovog tipa na području Zapadnohercegovačke županije. U Domu za djecu s poteškoćama u tjelesnom i/ili psihičkom razvoju „Marija naša nada“ djeca s tjelesnim i psihološkim poteškoćama, uz primjenu specifičnih metoda i tretmana, uključena su u različite skupine.

Kopirati
Drag cursor here to close