Doček

Što regija nudi za doček Nove godine?

Lifestyle / Flash | 12. 12. 2014. u 12:10 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ispraćaj Stare, a doček Nove godine u Bosni i Hercegovini će, kako smo ranije pisali, biti iznimno skroman. Stoga će se oni kojima džep to dozvoljava, sigurno oslučiti spakovati kofere i zabaviti se u nekom od gradova regije.

Diljem Hrvatske građane će zabavljati poznata imena s estrade krenuvši od Severine, Jelene Rozge, TBF-a, Tonyja Cetinskog, Dubioze kolektiv, pa do lokalnih bendova i klapa.

Zagreb će ove godine imati dva dočeka na otvorenom, tradicionalni na Trgu bana Jelačića, dok će drugi biti na Britanskom trgu, gdje će atmosferu na tzv. Pingvin placu užariti popularni TBF. Na Jelačić placu nastupati će Crveni koralji, Telefon blues band, New gypsies i Jacques Houdek.

Popularni kantautor Mirolasv Škoro će zabavljati publiku u Osijeku, dok će kraljica estrade Severina dočekati Novu u Poreču.

Mostarcima drag Split će zabavljati Zorica Kondža, Marijan Ban i Siniša Vuco na splitskoj Rivi, dok će u Šibeniku nastupiti Dubioza kolektiv.

Romantični Gibonni će pjevati u Opatiji, dok će Jelena Rozga zajedno s Kemalom Montenom i klapama Cambi i Intrade uvesti Dubrovnik u Novu godinu. Dubrovački gradski oci za ispraćaj stare godine svojim su sugrađanima i posjetiteljima još u srpnju osigurali i nastup Tonyja Cetinskog.

Po pisanju srbijanskih medija, Srbija će ove godine imati malo skromniji doček bez zvučnih estradnih imena, ali dobra atmosfera neće izostati.

U Novom Sadu na Trgu slobode publiku će zabavljati popularna beogradska rok grupa Van Gogh, zajedno s novosadskim bendovima koje će biti predgrupe. Pohvalno je to što je Novi Sad polovinu od izdvojenog novca za doček odvojio za humanitarne svrhe i pomoć najugroženijima. Niš još nije objavio imena koja će zabavljati građane, ali doček na središnjem trgu neće izostati.

Svi oni koji se odluče dočekati Novu 2015. godinu u Beogradu imati će priliku birati između tri bine s različitim vrstama glazbe, od rock&rolla do DJ-eva, konačni popis izvođača uskoro će biti poznat.

Budva je najavila spektakularan doček, tako će Bijelo dugme i Danijel Alibabić uvesti crnogorsku ljetnu metropolu u novo ljeto, dok će prvu noć 2015. goste u Budvi  zabavljati Tony Cetinski i Milena Vučić. Drugog siječnja 2015. godine na trgu će nastupiti Parni Valjak i Nina Žižić.

Kotor će imati organiziran višednevni program Od Božića do Božića, u sklopu kojeg će biti organizirani brojni sajmovi i koncerti. Tako će nastupiti i Who see, Senkina djeca, Trio Gušti, Pjaca, Frajle… Herceg Novi je za doček 2015. godine predvidio ulaganje od 15.000 eura. Tko će nastupati na trgu saznati će se vjerojatno par dana prije dočeka.

Tko želi ''potegnuti'' na dulji put, brojne turističke agencije šalju raznolike ponude za doček Nove godine u Beču, Bratislavi, Pragu, Grazu... Tako se trodnevna i četverodnevna putovanja autobusom mogu naći za cijene i do 300 KM.

Kopirati
Drag cursor here to close