Da vam srce stane

Sedam najboljih trekking destinacija

Lifestyle / Flash | 14. 05. 2013. u 15:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svako putovanje je avantura, a posebno trekking putovanja kojim mijenjate pogled na svijet i postajete svjesni svojih limita. Donosimo vam sedam najboljih tekking destinacija od kojih će vam zastati dan.

Kilimanjaro, Tanzanija

Penjanje na najvišu planinu u Africi može biti popriličan izazov, zbog niskih temperatura i visine. Postoji nekoliko ruta koje možete koristiti, a najpopularnije su Machame i Marangu. Iako su tada niže temperature, vrhunac trekking sezone je od siječnja do ožujka.

Inca, Peru

Da biste došli na Macchu Picchu, svjetsko poznato arheološko nalazište u Peru, potrebno je putovati četiri dana drevnim i stjenovitim stazama. Ove staze navodno su još davno koristile drevne Inke. Trekking obično počinje iz Cuzca, a košta oko 350 dolara, uključujući sve obroke i kamp objekte.

Patagonia, Argentina

Najjužniji vrh Argentina je definitivno popularna destinacija za planinarenje. Put će vas odvesti u Calafate i El Chalten nacionalni park u Los Glaciaresu , kao i Tierru del Fuegu nacionalni parka u Ushuaia.

Annapurna Base Camp, Nepal

Postoje brojne planinarske staze za istraživanje Himalaja, no svakako je najpopularnija Camp Annapurna Base. Ovaj klasični trekking je pogodan za rekreativce i početnike, no rizik je uvijek uključen, pogotovo zbog snježnih uvjeta. No sve u svemu možete očekivati da ćete vidjeti zadivljujući krajolik i slikovita planinska sela.

Torres del Paine, Čile

Ovaj nacionalni park stoji rame uz rame s argentinske Patagonije, jednako je lijepa i nudi istu količinu izazova. Torres del Paine je smještena između Anda i Patagonijskih stepa. Trekkingom koji traje tri dana i dvije noći vidjeti ćete Ascencio, Frances doline i Gray ledenjak.

Routeburn, Novi Zeland

Ova destinacija je za ljubitelje svih koji vole scenska putovanja. Prolazeći kroz dva nacionalna parka - Fiordland i Mount Aspiring staza vas vodi kroz razne krajolike: od planinskih vrhova do netaknutih jezera i slapova. Trekking Routeburna traje tri dana i dvije noći.

John Muir, Kalifornija

Ova staza je nazvana po poznatom prirodoslovcu John Muir, a duga je 340 km. Prolazeći kroz nacionalne parkove Kings Canyon i Sequoia, vidjeti ćete velike doline, livade te bogat životinjski svijet. Za ovaj trekking potrebno je dobiti posebno odobrenje iz nacionalnog parka odakle pješak počinje pješačiti.

Kopirati
Drag cursor here to close