Ne spremajte kišobrane

U cijeloj BiH danas žuti meteoalarm zbog grmljavine

Lifestyle / Flash | 15. 10. 2016. u 07:12 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Federalni hidrometeorološki zavod BiH (FHMZ) izdao je danas žuti meteoalarm za područje cijele BiH zbog grmljavine.

Žuti meteoalarm, pored grmljavine, za područje Livna izdan je zbog jakog vjetra koji se očekuje.

U Bosni i Hercegovini danas će prevladavati pretežno oblačno vrijeme. U jutarnjim satima i tijekom prijepodneva kiša se očekuje u Krajini. Poslijepodne ili u večernjim satima padalina će biti i u ostatku BiH.

Uz kišu se očekuje i grmljavina. Intenzivnije padaline očekuju se u Krajini i na jugu Hercegovine. Vjetar će u Posavini, slab, sjeverni, a ostalim područjima BiH uglavnom, slab do umjeren, jugoistočni. U zapadnoj Bosni, tijekom dana, povremeno jaki udari jugoistočnog vjetra. Najviša dnevna temperatura kretat će se od 21 do 27 stupnjeva.

U Sarajevu će biti pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u večernjim satima ili u noći sa subote na nedjelju. Najviša dnevna temperatura iznosit će oko 21 stupanj.

Jutros je u BiH bilo pretežno oblačno vrijeme sa mjestimičnom kišom u sjevereozapadnim područjima.

Temperature zraka u 8.00 sati: Bjelašnica 7 stupnjeva, Gradačac 8, Doboj i Prijedor 9, Banja Luka, Bijeljina, Sanski Most i Zenica 10, Tuzla 11, Kupres i Sokolac 12, Bihać, Bugojno i Jajce 13, Goražde i Mostar 14, Ivan-sedlo 15, Srebrenica 16, Livno i Trebinje 17, Sarajevo 19,
Neum 23 stupnja.

Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 945 milibara, za 3 milibara je viši od normalnog i sporo opada, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close