Nastupa 39 država

Poznat konačan popis: Na Euroviziji se neće predstaviti BiH

Lifestyle / Flash | 26. 12. 2014. u 11:37 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Poznat je konačni popopis država koje će sudjelovati na Izboru za pjesmu Eurovizije u svinju 2015. godine.

U Beču će nastupiti 39 zemalja, odnosno dvije više nego u Kopenhagenu 2014. godine. Generalni direktor Austrijske radio-televizije ORF Alexander Wrabetz naglašava da se posebno raduje povratku Češke, Cipra i Srbije na ovo glazbeno natjecanje i ujedno najveći televizijski show.

Jon Ola Sand, supervizor Eurovizije u ime 'Europske radiodifuzne unije' (EBU) objašnjava da su oni i ORF tijekom cijele godine bili u kontaktu za mnogobrojnim tv kućama kako bi ojačali brend 'Eurosong' i predstavili prednosti sudjelovanja na natjecanju.

Naglašava da je ORF bio odličan partner u ostvarivanju ciljeva. Sve države koje su usudjelovale u Kopenhagenu, izuzev Ukrajine, imati će svog predstavnika u Beču. Cipar i Srbija se vraćaju na binu nakon sudjelovanja 2013. godine u Švedskoj, a Češka nakon pet godina pauziranja. 33 zemlje će nastupati u dva polufinala, 19. svibnja 16 usudionica.

Raspored sudjelovanja u dva polufinala biće objavljen 26. siječnja nakon izvlačenja u bečkoj vijećnici.

Finale se održava 23. svibnja, a osiguran nastup ima velika petorka Francuska, Italija, Njemačka, Španjolska i Velika Britanija, te Austrija kao domaćin.

Na Euroviziji neće sudjelovati Andora, Bosna i Hercegovina, Bugarska, Hrvatska, Monako, Slovačka, Turska i Ukrajina, priopćio je Compress Sarajevo - Kontakt biro Grada Beča.

Zemlje Sudionice: Albanija, Armenija, Austrija, Azerbejdžan, Belgija, Bjelorusija, Crna Gora, Češka, Danska, Estonija, Finska, Francuska, Gruzija, Grčka, Nizozemska, Irska, Island, Izrael, Italija, Kipar, Latvija, Litva, Mađarska, Makedonija, Malta, Moldavija, Norveška, Njemačka, Poljska, Portugal, Rumunija, Rusija, San Marino, Slovenija, Srbija, Španjolska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija.

Kopirati
Drag cursor here to close