Globalni pokret

Potpora iz Mostara: Učenici Koledža pozvali građane na 'Marš za klimu'

Lifestyle / Flash | 29. 11. 2015. u 11:26 K.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Maršom za klimu", održanim u nedjelju 29. studenog, Mostar se pridružio gradovima širom svijeta koji će prenijeti poruku važnosti očuvanja životne sredine.

Ova globalna akciju održana je u organizaciji mostarskog Koledža ujedinjenog svijeta, a sudionici Marša su bili obučeni u majice živih boja.

"Glavni cilj nam je bio da se pridružimo svim ostalim ovakvim marševima u svijetu, uz potpise koji se prikupljaju koji će sutra biti uručeni svjetskim državnicima, ali i da se podigne svijest svih ostalih ljudi o problemu zaštite okoliša. Uz učenike Koledža mi smo pozvali i ostale da nam se pridruže. Ideja učenika je da se građani tijekom marša pridružuju sudionicima", rekla je Valentina Mindoljević u ime organizatora, istaknuvši kako je ova akcija znak potpore globalnom pokretu jer klimatske promjene utiču na sve ljude bez obzira na nacionalnost, religiju ili zemljopisni položaj.

Marš za klimu krenuo je od Španjolskog trga pored Vijećnice do Hotela Ruža u Stari grad, preko Starog mosta, zatim Fejićevom do Carinskog mosta te do Mepas Malla i natrag.

Kopirati
Drag cursor here to close