Zimske radosti

Počinje sezona: Za vikend skijanje na Kupresu i Vlašiću

Lifestyle / Flash | 26. 11. 2015. u 14:35 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Skijaška sezona u Bosni i Hercegovini počinje već predstojećeg vikenda, a staze će biti otvorene na Vlašiću i Kupresu, priopćeno je iz ova dva ski centra, javlja Anadolu Agency (AA).

Na Vlašiću u subotu (28. studenog) u funkciji će biti ski liftovi Babanovac i Markovac, te će na taj način biti službeno označen početak ovogodišnje skijaške sezone. Trenutna visina snijega je 35 centimetara, a u naredna tri dana na ovoj planini očekuju nove padaline, odnosno još veći snježni prekrivač.

Prema priopćenju Ski centra Kupres, sezona u ovom skijalištu će biti otvorena u nedjelju, 29. studenog. Na stazama trenutno je 45 centimetara snijega.

''Prva četiri skijaša na četverosjedu i prva dva na dvosjedu dobit će cjelodnevni ski pass prvog dana skijanja, u nedjelju'', istaknuli su iz Ski centra Kupres.

I na Jahorini se nadaju da bi uskoro mogli otvoriti neke od staza, jer je od danas u funkciji sustav za umjetno osnježivanje. Visina prirodnog snijega za sada je 15 do 20 centimetara.

''Ukoliko temperature budu odgovarajuće i narednih dana Olimpijski centar Jahorina će učiniti maksimalne napore da proizvede umjetni snijeg i stvori dobru podlogu za prirodni snijeg koji se očekuje narednih dana“, priopćeno je iz OC Jahorina.

Na Olimpijskoj planini Bjelašnica nadaju se da bi sezona i na ovoj planini mogla početi prije predviđenog otvaranja, odnosno ''ukoliko bude dovoljno snijega u prvim danima prosinca“.

Kopirati
Drag cursor here to close