Tolerancija

Parada ponosa u Podgorici završena bez incidenata

Lifestyle / Flash | 02. 11. 2014. u 12:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Druga parada ponosa u Podgorici, treća u Crnoj Gori, počela je danas sa zakašnjenjem od pola sata, a kretala se maršrutom dugom 1.400 metara, od terase hotela 'Crna Gora' do stare zgrade vlade, prenosi Tanjug.

Grad je pod policijskom blokadom, i za sada nije bilo incidenata.

U povorci su ministar za ljudska i manjinska prava Suad Numanović, gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, ombudsman Šućko Baković, kao i šef Izaslanstva Europske unije u Podgorici, Mitja Drobnič i veleposlanik Italije u Podgorici Vincenzo del Monaco.

Tu su i predstavnici Socijaldemokratske partije, manje članice vladajuće koalicije. Povorku osigurava oko 2.000 policajaca. Oko 12:45 sati kretanje povorke je završeno bez ijednog incidenta, prenose podgoričke Vijesti. Prisutne je u zabavnom dijelu programa zabavljala Marina Perazić.

"Podgorica je pokazala da je tolerantan i europski grad, i da su građani Podgorice pokazali da su otvoreni, tolerantni i mudri", rekao je gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović. On se na kraju zahvalio "većini koja je ovo razumjela, a koja nije danas tu".

Kopirati
Drag cursor here to close