Zbog tragičnih događaja

Otkazane premijere Batmana u Francuskoj, Meksiku i Japanu

Lifestyle / Flash | 22. 07. 2012. u 15:13 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Zaposlenici kina Gaumont-Champs-Elysees u Parizu jučer su uklonili veliki najavni plakat filma 'Vitez tame: Povratak' sa zgrade kina, piše AFP.

U priopćenju studija Warner Bros se navodi da se zbog "tragičnih događaja u Coloradu", reditelj i glavni glumci filma 'The Dark Knight Rises' neće pojaviti na ceremonijama u Japanu i Meksiku, koje su bile zakazane za sutra.

Velike premijere američkog filma otkazana je nakon što je pomahnitali student medicine ubio 12, a ranio čak 58 osoba u kinu u Denveru. Svi oni došli su pogledati upravo Batmana.

Američki mediji i dalje prenose detalje stravičnog masovnog ubojstva. Policija je pronašla jurišnu pušku, sačmaricu i dva pištolja marke Glock koje je Holmes legalno kupio u posljednja dva mjeseca.

Osim toga, legalno je putem interneta kupio više od 6.000 komada streljiva i to u lokalnim prodavaonicama oružja. Kupio je 3.000 metaka za Glock i 3.000 metaka za automatsku pušku.

Mrtvozornik je objavio i podatke o žrtvama među kojima su djevojčica Veronica (6), mladić (27) koji je slavio rođendan, a najstariji je Gorden Cowden (51).

James Holmes put od pristojnog mladića do ubojice prošao je u samo godinu dana. Naime, u posljednje se vrijeme počeo ponašati čudno, posjećivao je pornografske internetske stranice, a uzimao je i drogu.

Policija, naime, vjeruje da je postao duboko opsjednut filmovima o Batmanu, a neki izvori tvrde da je postao ovisan o narkotiku Vicodin, koji je pronađen u krvi Heatha Ledgera, glumca koji je glumio Jokera. Ledger je umro od predoziranja 2008. godine.

Američki glumac Christian Bale, koji u filmu tumači lik Brucea Waynea, jučer je progovorio o krvavom pokolju za vrijeme prikazivanja novog nastavka Batmana u kinu u gradiću Aurori u američkoj saveznoj državi Colorado.

- Riječi ne mogu opisati užas koji osjećam - rekao je Bale u izjavi za javnost.

- Ne mogu pojmiti koliku bol i žalost osjećaju obitelji žrtava, ali moje srce je uz njih - poručio je Bale.

- Govoreći u ime cijele ekipe filma želio bi iskazati najdublju sućut obitelji i prijateljima stradalih u ovoj strašnoj tragediji - rekao je Christopher Nolan.

Kopirati
Drag cursor here to close