Propala kampanja

Ništa od muzeja u kući Iana Curtisa

Lifestyle / Flash | 04. 03. 2015. u 16:47 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kampanja u sklopu koje su obožavatelji engleskog post-punk benda Joy Division htjeli kupiti kuću frontmena Iana Curtisa kako bi je preuredili u muzej, propala je, piše Uncut. Naime, sudionici kampanje nisu uspjeli sakupiti 115.000 funti koliko je prodajna cijena kuće na adresi 77 Barton Street u Macclesfieldu. Oglas za nju nalazi se na internetskoj stranici za nekretnine "Rightmove", a istaknuto je da se radi o kućici s prozorima s obje strane vrata, dvije dnevne sobe, dvije spavaće sobe, velikom kuhinjom i zajedničkim dvorištem.

Kuća se na tržištu našla prošli mjesec. Nedugo nakon što se našla u prodaji, Zak Davies započeo je kampanju kako bi "spasio" kuću.

"Umjesto da kuća bude srušena ili nadograđena, osjećamo da mjesto s takvim kulturnim značenjem i tako važnim čovjekom zaslužuje biti pretvoreno u muzej kako bi obožavatelji Joy Divisiona diljem svijeta mogli doći odati počast i naučiti nešto o Curtisu", napisao je Davies na svojoj web stranici, javila je Hina.

Kako piše "Observer", taj obožavatelj Joy Divisiona na kraju je poručio svojim pristašama da ipak nije moguće sakupiti potrebnu sumu novca, dodavši da će sve dosad prikupljene donacije biti proslijeđene mentalnoj instituciji Mind u spomen na Curtisa.

U Curtisovoj kući sniman je 2007. biografski film "Kontrola" (Control) Antona Corbijna. Curtis je u toj kući 18. svibnja 1980. počinio samoubojstvo u dobi od 23 godine, nekoliko dana prije nego što je s Joy Divisionima trebao otići na turneju po Americi.

Kopirati
Drag cursor here to close