Ruglo

Ničije smeće zatrpalo Lutkarsko kazalište

Lifestyle / Flash | 18. 12. 2014. u 11:40 A.J.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kontejneri pretrpani smećem mjesecima stoje ispred Lutkarskog kazališta u Mostaru, što mališanima, koji dolaze gledati predstave zasigurno ne stvara lijepu sliku.

''Ovo je nažalost veliko ruglo. Apelirali smo više puta na JP Parkove i na Gradsku upravu, no kažu da se ništa ne može učiniti i ne znamo kojem objektu pripadaju ovi kontejneri'', rekao je u razgovoru za Bljesak.info Tibor Oreč ravnatelj Lutkarskog kazališta.

Po njegovim riječima, JP Parkovi koje su kontaktirali, ne mogu (ne)održavati dio ispred Lutkarskog bez inspekcije.

''Više puta smo kontaktirali i Grad, pa malo krene pa se stane. Čak je u planu bilo i uređenje područja ispred kazališta, gdje bi se napravio maleni park s igračkama za djecu. Obnova je krenula u desetom mjesecu, no i to je stalo'', kaže Oreč, dodajući kako je raščišćavanje zemljišta ispred kazališta stalo zbog neriješenih imovinsko-pravnih odnosa.

''Izvođači radova su stali, jer sebi ne žele komplicirati, što je razumljivo. Mi stalno apeliramo, i nadamo se kako će se nešto konačno pokrenuti. A kojem objektu ovi kontejneri pripadaju stvarno ne znam, ali ispred kazališta koje posjećuju djeca sigurno im nije mjesto'', dodaje ravnatelj Lutkarskog kazališta.

No, nije Lutkarsko kazalište jedino koje ima ovaj problem. Cijeli Mostar je zatrpan smećem, a otpad se odlaže nemarno na svakom koraku o čemu smo pisali i upozoravali i ranije.

Kopirati
Drag cursor here to close