Kiša i oblaci

Nestabilno vrijeme u BiH: U Mostaru u 13 h izmjerena 3 stupnja

Lifestyle / Flash | 29. 01. 2014. u 13:45 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Bosni i Hercegovini sutra se očekuje pretežno oblačno i nestabilno vrijeme sa padalinama.

Više padalina u Hercegovini. U zapadnom, središnjem i sjevernom dijelu Bosne se u jutarnjim satima očekuje susnježica i snijeg koji će prijepodne u nizinama preći u kišu. Najmanje padalina bit će u istočnim područjima. U Hercegovini se očekuje kiša u nizinama, a na planinama snijeg. Više padalina bit će poslijepodne. Vjetar će biti umjeren i jak uglavnom jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između -4 i 1 stupanj, na jugu Hercegovine od 3 do 7. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će većinom između 2 i 6 stupanja, na jugu Hercegovine od 6 do 11.

U Sarajevu se očekuje pretežno oblačno vrijeme, a u drugoj polovici dana slaba kiša. Jutarnja temperatura zraka iznosit će oko -1, a najviša dnevna oko 5.

Danas je u Bosni i Hercegovini bilo pretežno oblačno vrijeme. Više sunčanog vremena je bilo u istočnim područjima Bosne. U Bosni je padao slab snijeg, a na jugu Hercegovine mjestimično je padala kiša.

Temperature zraka izmjerene u 13 sati imale su slijedeće vrijednosti: Bjelašnica -8 stupnjeva, Drvar, Gradačac i Ivan-sedlo -2, Bihać, Bugojno, Srebrenica i Tuzla -1, Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor i Sanski Most 0, Bijeljina i Zvornik 1, Sarajevo 2, Mostar 3, Goražde i Sokolac 5, Trebinje 6, Neum i Stolac 7 i Čapljina 8 stupnja.

U petak, se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Padaline se očekuju uglavnom u Hercegovini i zapadnom dijelu Bosne. U ostalim područjima bit će slabe padaline. U nizinama će padati kiša, na planinama snijeg. Vjetar će biti slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se većinom između 0 i 4 stupnja, na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka iznosit će između 3 i 8, na jugu Hercegovine od 9 do 13 stupnjeva.

U subotu će u Bosni i Hercegovini biti oblačno vrijeme sa kišom u nizinama, na planinama sa snijegom. Više padalina u Hercegovini. Vjetar će biti slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka kretat će se između 1 i 4 stupnja, na jugu Hercegovine od 5 do 9. Najviša dnevna temperatura zraka većinom će se kretati između 4 i 8, na jugu Hercegovine od 7 do 11 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close