Facebook

Nakon Mostarskih mama, imamo i Mostarske tate

Lifestyle / Flash | 28. 03. 2014. u 17:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarski roditelji će od sada razmijenjivati virtualno svoja iskustva, bilo da se radi o muškarcima ili ženama. Nedavno je na Facebooku kreirana grupa ''Mostarske mame'' za razmjenu iskustava majki, no očevi prema svemu sudeći neće ostati zakinuti. Naime, ''Mostarske tate'' naziv je stranice kreirane na Facebook s ciljem da mostarski očevi razmjenjuju iskustva.

U opisu stranice navedeno je kako je stranica ''Mostarske tate'' namijenjena za razmjenu iskustava i mišljenja.

''Više je razloga zašto je danas teško biti otac kakvog dijete očekuje i treba. Način života i imperativi koji stoje pred današnjim očevima u njihovim dvadesetim ili tridesetim, su društvena i financijska afirmacija koja im onemogućavaju da provedu dovoljno vremena s obitelji.

Također, ponekad i same mame nesvjesno preuzimaju potpunu kontrolu nad podizanjem djeteta i istiskuje tatu iz njegove prirodne uloge. Kako se većina tata ne snalazi baš dobro u novoj ulozi, jer su inače slabo informirani što ih čeka u roditeljstvu, linijom manjeg otpora lako pristanu na to istiskivanje i još više se posvete poslu umjesto domu.

Kako je inače odgoj dječaka u našem društvu rigidniji nego curica, to je učinilo da tate po inerciji ponavljaju grube i neprimjerene odgojne metode iz prošlosti na svojoj djeci, što rezultira manjim povjerenjem i slabijom povezanošću djece s njima.

Sve to čini da se današnji očevi teško snalaze u očinskoj ulozi, jako im je lako skliznuti u neadekvatno roditeljstvo, a problem je to veći što nakon pada patrijarhalnoga modela u društvu, nedostaje model i vizija kvalitetnog oca'', navedeno je također u opisu stranice koja do sada ima preko sto pratitelja.

Kopirati
Drag cursor here to close