Avan-turizam

Na putu za Mongoliju: Irci u Mostaru oduševljeni policijom i ljepotom grada

Lifestyle / Flash | 20. 08. 2014. u 08:58 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mick White, Gerard Kelly i George Boister, prijatelji iz irskog grada Corka krenuli su 19. srpnja na put do Mongolije.

Putovali su u automobilu Ford Focus starom 15 godina, koji je, kako sami pišu, potpuno neuvjetan za ovo putovanje, bez moderne navigacijske opreme i komunikacije. Namjera im je bila skupiti novac za rad irske humanitarne udruge L’Arche.

Proputovali su 19 zemalja i posjetili puno gradova. Među njima, prošli su i kroz Mostar, u kojem su bili 22. srpnja gdje su napravili mnoštvo fotografija, skočili sa Starog mosta i sprijateljili se s našim policajcima koji su im se potpisali na kartu na haubi automobila.

U Mostaru su ostali oduševljeni susretljivošću domaćina, ljepotom Starog grada i Starog mosta. Očarao ih je noćni obilazak i pogled na Stari most pod svjetlima reflektora.

Sljedećeg je dana Gerard Kelly ispunio obećanje s početka putovanja i skočio sa Starog mosta. Na kraju javljanja iz Mostara na svom putopisnom blogu, navode kako su se svi složili da im je ‘’BiH do sada najdraže mjesto’’ i kako bi svi trebali pokušati posjetiti Mostar.

Putovanje su nastavili preko Dubrovnika, Crne Gore i Turske. Nakon što su prešli kilometre cesta Turkmenistana, Uzbekistana, Kirgistana, put im se završio u Kazahstanu gdje su ostali bez Forda. O njihovom putovanju možete čitati na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close