Od oklade do dobrog djela

Na godinu dana se odrekao seksa i pritom skupio 50 tisuća dolara

Lifestyle / Flash | 21. 07. 2014. u 10:51 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Australac Peter Lynagh krajem 2012. kladio se sa svojim cimerom da će se na godinu dana odreći seksa.

Međutim, ova se obična oklada pretvorila u dobro djelo, a u dobrotvorne svrhe skupljeno je preko 50 tisuća dolara.

"Namjeravao sam se odreći žena i seksa. Moj cimer je rekao da neću izdržati dulje od tjedan dana, a to me navelo da zapnem i izdržim koliko god mogu", rekao je Lynagh.

Njihova oklada isprva je iznosila 2000 dolara, ali u godini dana narasla je na 50 tisuća dolara nakon što je objava na Facebooku postala viralna i dala Lynaghu ideju da pokrene akciju prikupljanja novca za dobrotvorne svrhe.

"Palo mi je na pamet da novac mogu dati u dobrotvorne svrhe i učiniti cijelu priču većom od mene", rekao je 33-godišnjak koji se od 1. siječnja zavjetovao na čednost iako je ljubljenje bilo dopušteno.

Novac koji je skupio dao je organizaciji Free to Shine koji od trgovine ljudima spašava mlade djevojke iz Kambodže.

Lynagh tvrdi da nije bilo jednostavno i čak dodaje da je već na samom početku zamalo popustio: "Počeo sam se viđati s tom jednom djevojkom i izgleda da joj se jako svidjelo to što je nisam pokušavao povaliti. Zamalo sam popustio. No, to je ujedno bila i prekretnica kada sam odlučio ozbiljno se posvetiti svom cilju".

Dodaje i da mu je ovaj zadatak pomogao da shvati neke stvari o sebi. Započeo je vlastiti posao, a posjetio je i organizaciju kojoj j pomogao. Štoviše, zaključio je da bi mogao pokrenuti i vlastitu organizaciju.

"Ne znam bi li mogao još godinu dana bez seksa, ali ako netko ima neki podjednako težak prijedlog, spreman sam pokušati", zaključuje Lynagh.

Kopirati
Drag cursor here to close