Odred izviđača Stari Grad

Mostarski izvidači čestitali međunarodni dan izviđačke marame

Lifestyle / Flash | 01. 08. 2014. u 16:28 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Odred izviđača Stari Grad Mostar poziva sve aktivne i bivše izviđače da na današnji dan, petak 1.kolovoza, nose svoje izviđačke marame u javnosti i time promoviraju izviđačku kulturu i tradiciju.

Kako je navedeno u priopćenju OI Stari grad ovim simboličnim obilježjem se može dati doprinos i obilježiti međunarodni izviđački dan "World Scout Scarf Day"/ "Svjetski dan izviđačke marame" koji je od velike važnosti za izviđače širom svijeta.

''Poletarci i pčelice, izviđači i planinke, brđani i brđanke stavite svoje izviđačke marame oko vrata i tim činom pokažite izviđačku maramu koja je simbol izviđačkog načina života, izviđačkog razmišljanja i izviđačke misije-koja nam je svima jednaka bez obzira u kojoj državi živimo, koju boju kože imamo, kojim jezikom pričamo, kojoj religiji pripadamo – a to je da jednog dana kad napustimo ovaj svijet, mjesto našeg života ostavimo boljim nego što smo ga našli'', stoji u priopćenju Odreda izviđača Stari Grad Mostar.

Inače, odred izviđača „Stari Grad“ Mostar je krajem lipnja završio ovogodišnje zasluženo logorovanje za sve članove. Logorovanje je zapamćeno prije svega po ugodnom druženju i pjesmi, izviđačkim i radnim aktivnostima, planinarenju, položenim vještarstvim, kupanju te novim poznanstvima.

Ove godine su bili domaćini posjetima izviđačkih odreda iz Belgije i Danske, što je rezultiralo novim prijateljstvima i odličnom suradnjom koja će se zasigurno nastaviti i u budućnost.

''Svim izviđačima, koji sada ponosno nose izviđačke marame, čestitamo Svjetski dan izviđačke marame uz želju da istu nosite cijeli svoj život'', naveli su mostarski izviđači.

Kopirati
Drag cursor here to close